تبدیل منطقه ویژه اقتصادی سرخس به منطقه آزاد نیازمند زیر ساخت های اولیه است/ داشتن یک راه مواصلاتی مطمئن اصلی ترین زیر ساخت است/ مسیر طولانی تبدیل منطقه ویژه به منطقه آزاد
تبدیل منطقه ویژه اقتصادی سرخس به منطقه آزاد نیازمند زیر ساخت های اولیه است/ داشتن یک راه مواصلاتی مطمئن اصلی ترین زیر ساخت است/ مسیر طولانی تبدیل منطقه ویژه به منطقه آزاد
فرماندار سرخس در گفتگویی اختصاصی با نسیم سرخس آخرین وضعیت تبدیل منطقه ویژه اقتصادی سرخس به منطقه آزاد تجاری را تشریح کرد.

حسین سنجرانی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار نسیم سرخس، درباره آخرین وضعیت تبدیل منطقه ویژه اقتصادی سرخس به منطقه آزاد تجاری گفت: هر اقدامی نیازمند یک سری اطلاعاتی است که باید آمایش سرزمینی آن را انجام دهد و پایه کارها نیز براساس مطالعات تکمیلی آمایش سرزمینی صورت می گیرد.

 

فرماندار سرخس با بیان اینکه کارهای زیر بنایی در شهرستان سرخس انجام شده است عنوان کرد: نقطه عطف کارهای زیر بنایی در شهرستان سرخس در بحث راه آهن ایران به آسیای میانه است که در سال ۱۳۷۵ توسط دولت وقت به بهره برداری رسید و به دنبال آن منطقه ویژه اقتصادی تصویب شد.

 

سنجرانی افزود: واقعیت امر این است که کار پخته و عمیق و کارشناسی شده قوی در شهرستان صورت نگرفته است  و این هم شاید به خاطر این بوده است که در آن زمان صرفا می خواستند با توجه به تاکیدات و اهمیت موضوع و همچنین با توجه به استقلال کشورهای آسیای میانه از شوروی سابق، رونق اقتصادی و تحول اقتصادی در خراسان رضوی خصوصا در شمال شرق را سریعا شکل بدهند.

 

وی خاطرنشان کرد: متعاقب ایجاد منطقه ویژه اقتصادی، گمرک در شهرستان سرخس آغاز به کار کرد، پایانه مرزی رونق گرفت و اکنون ترانزیت و حمل و نقل کالا به وسیله ریل و کامیون انجام می شود.

 

فرماندار سرخس با بیان اینکه ترانزیت در دنیا یک اصل است و اقتصاد کشورها را متحول می کند، تاکید کرد: اجرای این موارد نقش اساسی در ایجاد اشتغال پایدار برای مردم دارد.

 

سنجرانی ادامه داد: در گذشته زیر ساخت ها باید به درستی در سرخس فراهم می شد.

 

وی بیان کرد: امروز کارخانه هایی مانند کارخانه اوره، کارخانه آمونیاک، کارخانه پتروشیمی و پروپیلن آماده هستند تا با سرمایه گذاری های بالایی در سرخس فعال بشوند اما متاسفانه زیر ساخت های اولیه برای سرمایه گذاری در برخی موارد فراهم نیست.

 

فرماندار سرخس تاکید کرد: ما گاز و آب فراوانی در منطقه سرخس داریم اما این ها باید در قالب کار کارشناسی شده در مناطقی که کارخانه ها احداث می شود در اختیار سرمایه گذار قرار بگیرد.

 

سنجرانی ظرفیت تامین برق برای کارخانه کاشی و سرامیک در شهرستان را تکمیل شده عنوان و تصریح کرد: اگر ما بخواهیم برای کارخانه های جدیدی که قرار است احداث شود تامین برق کنیم قطعا دچار مشکل می شویم.

 

وی افزود: جلسات متعددی در استانداری و در شهرستان تشکیل شده است و قرار شده است که در بحث زیر ساخت ها، آستان قدس رضوی، دولت و شهرستان به سهم خودشان مشارکت کنند تا بتوان کارهای زیر بنایی و اساسی شهرستان در بحث اشتغال پایدار را فراهم کنیم؛ ضمن اینکه مقرر شد یک نیروگاه برق ۱۳۲ مگاواتی طراحی و اجرا بشود که مستلزم داشتن اعتباری بیش از ۱۷۰ میلیارد ریال است.

 

فرماندار سرخس درباره تامین اعتبار این پروژه گفت: برای تامین اعتبار این پروژه قرار شده است تا بخشی از این اعتبار را شهرستان از اعتبارات ماده ۱۸۰ و مشارکت آستان قدس بدهد و بخش اعظمی را نیز وزارت نیرو تخصیص بدهد تا بتوانیم ایجاد برق پایدار در منطقه را برنامه ریزی کنیم.

 

سنجرانی عنوان کرد: با دستور آقای استاندار، دبیرخانه ای در استانداری تشکیل شده است تا با دعوت از نمایندگان آستان قدس وضعیت تبدیل منطقه ویژه اقتصادی سرخس به منطقه آزاد بررسی شود.

 

وی با بیان اینکه برای تبدیل منطقه ویژه اقتصادی سرخس به منطقه آزاد باید زیر ساخت های اولیه آن فراهم شود، تصریح کرد: یکی از زیر ساخت ها برای تبدیل منطقه ویژه اقتصادی به منطقه آزاد، وجود یک راه مطمئن است.

 

نماینده عالی دولت در شهرستان سرخس ادامه داد: ما یک راه مطمئن و در دسترس می خواهیم تا سرخس در قالب یک بزرگراه به مشهد وصل شود.

 

سنجرانی با اشاره به وضعیت فعلی راه سرخس به مشهد گفت: سالیانه تلفات زیادی در جاده ی فعلی که جاده ی صعب العبوری نیز است، می دهیم.

 

وی درباره فرآیند تبدیل منطقه ویژه اقتصادی سرخس به منطقه آزاد اظهار کرد: این کارگروهی که به دستور آقای استاندار در استانداری تشکیل شده است، پیشنهادهای مشخص و مدونی که مورد قبول آستان قدس رضوی و دولت باشد را تهیه می کند و سپس این پیشنهادها باید به تایید کمیسیون موردنظر در استانداری و همچنین آستان قدس رضوی برسد و نهایتا پس از تایید، این پیشنهادها به دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد ارسال می شود و پس از بررسی و تایید شدن توسط این شورا، طرح تبدیل منطقه ویژه اقتصادی سرخس به منطقه آزاد به مجلس ارسال خواهد شد و پس از تصویب توسط مجلس شورای اسلامی برای اجرا ابلاغ می شود.

 

فرماندار سرخس در پایان با بیان اینکه تبدیل منطقه ویژه اقتصادی سرخس به منطقه آزاد، فرآیند زیاد و طولانی را می طلبد گفت: با توجه به درخواستی که از استانداری داشتیم مقرر شده است تا کارگروه مربوطه در استان تا پایان شهریور ماه پیشنهادها را آماده کند تا اوایل مهر ماه این پیشنهادها به تهران ارسال شود.

انتهای پیام/ع