شعار نقدپذیری توسط دولت داده شد ولی در عمل شاهد نقدپذیری دولت نیستیم/ آستانه صبر و تحمل دولت در نقدپذیری ضعیف است/ اجرای اقتصاد مقاومتی مهم ترین راهبرد جمهوری اسلامی ایران است
شعار نقدپذیری توسط دولت داده شد ولی در عمل شاهد نقدپذیری دولت نیستیم/ آستانه صبر و تحمل دولت در نقدپذیری ضعیف است/ اجرای اقتصاد مقاومتی مهم ترین راهبرد جمهوری اسلامی ایران است
امام جمعه سرخس به‌نقدپذیری دولت تدبیر و امید با توجه به گذشت دو سال از عمر آن اشاره کرد و گفت: متأسفانه در این خصوص، شعار نقدپذیری توسط دولت داده شد ولی در عمل شاهد نقدپذیری دولت نیستیم.

حجت‌الاسلام علیرضا ارژنگ در گفتگوی تفصیلی با خبرنگار نسیم سرخس، با بیان اینکه اساس رشد و توسعه در هر جامعه‌ای نقد گویی و نقدپذیری است، گفت: مسئولان اجرایی کشور اگر به فکر پیشرفت و رشد کشور در عرصه‌های مختلف هستند باید نقدپذیر باشند و زمینه نقد گویی را فراهم کنند.

 

وی با اشاره به اینکه انتقاد کردن و نقد گویی با توهین، مجادله و بی‌حرمتی متفاوت است، تصریح کرد: اولاً نقد باید عالمانه و سازنده باشد و طرف مقابل یعنی مسئولان هم باید بدانند که با توجه به انتقادهایی که صورت می‌گیرد نشان دهند که به نظرات مردم احترام می‌گذارند.

 

ارژنگ ادامه داد: مسئولان اجرایی کشور باید تلاش کنند به‌دوراز خودشیفتگی به نظرات منتقدان پاسخ دهند و بدانند که نقدهای سازنده باعث موفقیت و کم خطا شدن آنان می‌شود.

 

امام‌جمعه سرخس اذعان کرد: فقط معصوم است که می‌تواند ادعا کند که دچار اشتباه و خطا نمی‌شود و اگر کسی پیدا شود که بگوید کار من مبرا از خطا و اشتباه است این انسان، متکبر و کم‌ظرفیت است.

 

وی بیان کرد: امروز باید در جامعه ما فرهنگ نقد گویی و نقدپذیری تقویت شود و سریع در مقابل انتقاد سازنده جبهه‌گیری نکنیم و انتقاد را برای رشد کار و ترمیم خطایمان بدانیم که اگر جامعه به این سمت حرکت کند و آستانه تحمل مسئولان بالا رفت جامعه رشد پیدا می‌کند.

 

ارژنگ ادامه داد: در سطوح مدیریتی و موضوعات مختلف باید فرهنگ نقد وجود داشته باشد که بارها گفته‌ایم که این فرهنگ ضعیف است و کم شاهدیم که در هفته دولت، دولتمردان خودشان را نقد کنند و این‌یک ضعف است که فقط دولت نقاط قوت را مطرح می‌کند.

 

امام‌جمعه سرخس تصریح کرد: نگاه مسئولان اجرایی کشور به منتقدان باید مثل آینه باشد مثل «المؤمن مرآت المؤمن»، یعنی وقتی مؤمنی در برابر ما قرار می‌گیرد خطاهای ما را نشان می‌دهد.

 

وی با اشاره به حدیثی از امام علی علیه‌السلام که فرمودند « فرصت‌ها زودگذر است» اظهار کرد: همان‌طوری که دو سال از عمر دولت گذشته، عمر هم می‌گذرد و مسئولان اجرایی باید به‌خصوص درزمانی که برجام مطرح است توجه داشته باشند که کشور بازار اجناس خارجی نشود.

 

ارژنگ مهم‌ترین راهبرد امروز جمهوری اسلامی ایران را اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و افزود: دولتمردان نه در شعار بلکه در عمل باید زمینه اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را فراهم کنند که می‌تواند حلال مشکلات باشد و این توافقی که سرانجام آن معلوم نیست که به نتیجه برسد یا نرسد نمی‌تواند حلال مشکلات کشور باشد.

 

امام‌جمعه سرخس بابیان اینکه دولت راهبرد خود را به سمت اجرای اقتصاد مقاومتی سوق دهد، افزود: مسئولان اجرایی کشور در عرصه‌های اقتصادی نباید فقط نگاهشان به سمت این باشد که تورم کاهش‌یافته است بلکه باید میزان را شرایط قدرت خرید مردم، وضعیت معیشتی و فعالیت بازار قرار دهند.

 

وی به‌نقدپذیری دولت تدبیر و امید با توجه به گذشت دو سال از عمر آن اشاره کرد و افزود: متأسفانه در این خصوص، شعار نقدپذیری توسط دولت داده شد ولی در عمل شاهد نقدپذیری دولت نیستیم.

 

ارژنگ تصریح کرد: آستانه صبر و تحمل دولت در نقدپذیری ضعیف است و غالباً می‌بینیم که دولت در عکس‌العمل‌ها به‌جایی که توجه به‌نقد کند و به دنبال راهکار باشد، طرف مقابل را مورد هجمه قرار می‌دهد که این عصبانیت در نقدپذیری کار درستی نیست.

 

امام‌جمعه سرخس بیان کرد: راه‌حل، شنیدن و نشستن پای میز مذاکره با طرف‌های منتقد است، که بنشینیم و اجازه گفتن نقدهای سازنده را به منتقدان بدهیم.

 

وی تصریح کرد: متأسفانه عموماً دیده‌شده که دولت منتقدان را در جامعه موردحمله قرار می‌دهد و آن‌ها را با القاب بد تعریف می‌کند.

 

ارژنگ در پایان گفت: باید دولت اول نقد منتقدان را بشنود و بعد کارشناسانه قضاوت کند که این نقد عالمانه بوده یا نه و شاهد هستیم که احترام به نظر دیگران متأسفانه در دولت تدبیر امید ضعیف بوده است.

انتهای پیام/