افزایش ۱۰۰ درصدی مصرف برق به دلیل افزایش دما در سرخس
افزایش ۱۰۰ درصدی مصرف برق به دلیل افزایش دما در سرخس
مدیر برق سرخس با اشاره به افزایش ۱۰۰ درصدی مصرف برق در این شهرستان گفت: در دو سال گذشته حدود ۸۰ ترانس جدید به ارزش ۳۰ میلیارد تومان نصب و تقویت شده است و اگر این ظرفیت‌سازی انجام نمی‌شد با توجه به رشد شدید مصرف برق در شهرستان، قطعاً با بحران مواجه می‌شدیم.

به گزارش نسیم سرخس، به نقل از سرخس خبر، حجت پارسادوست با اشاره به افزایش میزان مصرف برق در روزهای گرم تابستان گفت: میانگین مصرف برق در شهرستان سرخس در زمستان گذشته حدود ۳۰ مگاوات بوده که در فصل تابستان و در اوج گرما و با افزایش میزان استفاده از کولرهای گازی با افزایش ۱۰۰ درصدی به ۶۰ مگاوات رسیده است این در حالی است که در شهرستان‌های دیگر استان، رشد مصرف خیلی کمتر از این میزان است.

مدیر برق سرخس با بیان اینکه با افزایش دما و افزایش میزان مصرف حوادث شبکه برق افزایش پیدا می‌کند، گفت: حوادث توسط ۴ گروه اتفاقاتی بررسی و خاموشی‌های موردی در کمترین زمان ممکن رفع می‌شوند.

وی اضافه کرد: دو گروه اتفاقات در شهر سرخس، یک گروه در شهر مزداوند و یک گروه در روستای شیرتپه مسقر هستند تا بتوانند در سریع‌ترین زمان ممکن مشکلات شبکه را رفع کنند و در ساعات ظهر روزهای گرم که حجم خاموشی‌ها زیاد می‌شود از تعداد گروه‌های عملیاتی بیشتری نیز استفاده می‌شود.

پارسا دوست درباره افزایش میزان مصرف در شهرستان گفت: تا ۵ سال گذشته تعداد کمی از مشترکین از کولر گازی استفاده می‌کردند، به ویژه در دو سال اخیر تعداد زیادی کولر گازی روی شبکه اضافه شده در حالیکه این شبکه برای این حجم از کولر گازی طراحی نشده است.

مدیر برق سرخس بر لزوم بازسازی شبکه برق شهرستان تاکید کرد و گفت: طی دو سال اخیر اقدامات مهمی برای افزایش ظرفیت‌سازی شبکه انجام دادیم و در اکثر نقاط جمعیتی ظرفیت شبکه تقویت شده است.

وی بیان کرد: برای بخش خانگی هیچگونه خاموشی برنامه‌ریزی شده نداشتیم و خاموشی‌های پراکنده ناشی از اتفاقات شبکه و حوادث بوده که آن هم در کمترین زمان ممکن رفع شده است.

پارسا دوست ادامه داد: حوادثی که منجر به خاموشی موردی می‌شود ناشی از مصرف بالا و عوامل جوی نظیر باد و طوفان و برخورد پرندگان به شبکه است.

مدیر برق سرخس با اشاره به تلاش همکاران عملیاتی اداره برق در اوج گرما برای رفع حوادث و خاموشی‌ها گفت: شیفت‌های همکاران ما ۱۲ ساعته است که بدون وقفه در تلاش برای تامین برق پایدار و رفع خاموشی‌های ناخواسته هستند به طوری که بعضی روزها همکاران عملیاتی در اوج گرما و در دمای بالای ۵۰ درجه آفتاب شهرستان دچار ‌گرمازدگی نیز شده‌اند.

وی درباره مدت زمان خاموشی‌های موردی گفت: خاموشی‌های ناشی از حوادث شبکه معمولا حداکثر در کمتر از یک ساعت رفع می‌شوند و فقط یک مورد به دلیل آتش گرفتن تمام کابل‌های رابط ترانس، زمان خاموشی تا سه ساعت طول کشیده بود.

پارسا دوست، حریق تابلوهای برق، فیوزسوزی و کابل و ترانس‌سوزی را از شایع‌ترین حوادث شبکه در روزهای اوج مصرف برق در شهرستان سرخس عنوان کرد.

مدیر برق سرخس در ادامه با بیان اینکه برای کاهش حوادث و خاموشی‌ها، پیش‌بینی‌هایی از قبل انجام شده است، گفت: در دو سال گذشته ۸۰ ترانس جدید به ارزش ۳۰ میلیارد تومان نصب و تقویت شده است و اگر این ظرفیت‌سازی انجام نمی‌شد با توجه به رشد شدید مصرف برق در شهرستان، قطعاً با بحران مواجه می‌شدیم.

وی افزود: تقویت تابلوهای توزیع برق، هوشمندسازی و اتوماسیون شبکه توزیع برق شهرستان در ۴۰ نقطه با هدف افزایش قابلیت مانور، تبدیل شبکه سیمی تک فاز به سه فاز کابلی با حجم حدود ۲۰۰ کیلومتر، عایق‌سازی ترانس‌ها جهت کاهش خاموشی‌های ناشی از پرنده‌زدگی، جابجایی بیش از ۴۰۰ پایه در معبر و خطرناک، اصلاح و بازسازی کامل شبکه توزیع برق ۳۰ روستا، شروع طرح اصلاح روشنایی معابر با ۱۰۰۰ دستگاه چراغ ال‌ای‌دی و شاخه‌زنی درخت‌ها برای جلوگیری قطع برق از دیگر اقداماتی بوده که طی دو سال اخیر توسط همکاران ما در مدیریت برق سرخس انجام شده است.

پارسا دوست درباره فرهنگ‌سازی در مدیریت مصرف برق گفت: در راستای مدیریت مصرف اقداماتی در جهت جلب همکاری بخش کشاورزی و صنعت انجام شده است و به بخش خانگی نیز اطلاع‌رسانی های مختلف برای پرهیز از افزایش و تعدد کولر گازی و استفاده از دمای آسایش یعنی از ۲۴ به بالا، انجام دادیم.

مدیر برق سرخس در ادامه اظهار کرد: با توجه به اینکه احتمال وقوع حادثه بر روی شبکه به دلیل مصرف بالا وجود دارد از همه مشترکان می‌خواهیم تا برای همه وسایل برقی از محافظ برق استاندارد و با کیفیت استفاده کنند تا خسارتی به وسایل برقی آنها وارد نشود.

وی به مدیریت مصرف برق در بخش کشاورزی و صنعت اشاره و عنوان کرد: در شهرستان سرخس با توجه به وجود انرژی خورشیدی، در صورت وجود سرمایه‌گذار در بخش کشاورزی، قرارداد تضمینی ۲۰ ساله با کشاورزان عقد و با اجرای نیروگاه خورشیدی، ضمن اینکه در ۴ ماه گرم سال در ساعات اوج مصرف، برق آنها قطع نمی‌شود و قبوض آنها رایگان می‌شود و در ۸ ماهه دیگر سال نیز برق تولیدی به نرخ خرید تضمینی که خیلی بالاتر از فروش تعرفه کشاورزی است از آنها خریداری می‌شود.

انتهای خبر/

  • نویسنده : علیرضا علی صوفی