به گزارش نسیم سرخس به نقل از فارس، «حذف یارانه ثروتمندان» موضوعی بود که در هفته گذشته توسط یک روزنامه مطرح و در آن آمده بود که یارانه ۵ گروه یعنی اعضای هیات مدیره شرکتهای خصوصی و بانکها، صرافی ها، پزشکان، مالکان خودروهای خارجی، ایرانیان مقیم کشور حذف شده است.
پس از انتشار این خبر از سوی این روزنامه، پیگیری از سوی رسانههای دیگر نیز آغاز شد و در این راستا سرپرست دفتر مطالعات اجتماعی وزارت رفاه به عنوان وزارتخانهای که متولی بررسی و حذف یارانه پردرآمدها است، خبر را تائید کرد.
وی با تأکید بر اینکه برخی افراد که میزان دارایی و درآمدشان مشخص بود، از ابتدای سال ۹۴ حذف شدند، گفت: اما به طور کلی پیشنهاد حذف تمام اقشار پردرآمد در فرمولی معین خواهد بود.
احد رستمی در پاسخ به این سؤال که آیا از اردیبهشتماه یارانه اقشار پردرآمد حذف خواهد شد، تصریحکرد: حتماً حذف یارانه اقشار پردرآمد در دستورکار بوده و براساس الزام قانون، انجام خواهد شد.
علی طیبنیا وزیر اقتصاد هم در حاشیه نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی، خبر رسانهها را در خصوص حذف یارانه ثرمتندان تائید و اعلام کرد: تعدادی از افراد پردرآمد حذف شدهاند، اما قابل ملاحظه نیست.
اما پس از انتشار این اخبار سخنگوی دولت بلافاصله این موضوع را تکذیب کرد و گفت: یارانه ۵ گروه درآمدی حذف نشده است.
سخنگوی دولت بر همین اساس در نشست خبری خود به چگونگی اجرای قانون هدفمندی یارانهها در تبصره ۲۰ قانون بودجه اشاره کرد و گفت: اجرای این تبصره باید مطابق آییننامه اجرایی باشد که به تصویب هیأت وزیران میرسد و چون مجلس در رسیدگی به لایحه بودجه سال ۹۴ با تأخیر آن را به ما ابلاغ کرد تاکنون هنوز دولت موفق نشده آییننامه اجرایی تبصره ۲۰ را که مربوط به چگونگی اجرای قانون هدفمندی یارانهها برای سال ۹۴ است را مشخص کند.
وی افزود: بنابراین هنوز این آییننامه را تصویب نکردهایم که اعلام پنج گروه درآمدی را بدهند؛ در خبرهایی هم که گفته شده منبع رسمی ذکر نشده است. بنابراین پس از تصویب آییننامه مشخص میشود که پنج گروه یا سه گروه یا چه گروههایی حذف میشوند و یارانه هیچ گروهی قطع نشده است.
اظهارات سخنگوی دولت در حالی است که وی با توجه به اظهارات وزیر اقتصاد، باید به گونه ای دیگر موضعگیری میکرد.
اما ماجرای حذف یارانه پردرآمدها به اینجا ختم نشد و پس از تکذیب آقای سخنگو، علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی که روز گذشته برای دیدار با مراجع به قم سفر کرده بود در دیدار با آیتالله مکارم شیرازی با اشاره به اینکه حذف یارانه اقشار پردرآمد آغاز شده است، گفت: حذف یارانه افراد پردرآمد از ۳۰ هزار نفر شروع شده و این میزان اکنون به ۲۰۰ هزار نفر رسیده است.
ربیعی البته در این دیدار نکات قابل توجه دیگری را نیز ذکر کرد که پیش از این سخنگوی دولت آن را تکذیب کرده بود.
وی گفت: قبل از عید، آقای دکتر روحانی به من گفت بیسروصدا حذف یارانهها را شروع کنید. من هم از قبل از عید برنامهریزی کردم چون این پروژهای اجتماعی است، اجرای آن سخت است. چیزی که به مردم بدهید گرفتن آن سخت است، چون مردم آن را حق خودشان تلقی میکنند، خیلی آرام حرکت کردم.
ربیعی تأکید کرد: ما این ساماندهی را از ۳۰هزار نفر شروع کردیم و تا ۵۰هزار نفر و سپس ۱۰۰هزار و ۲۰۰هزار نفر نیز پیش رفتیم و این کار را ادامه میدهیم تا برسد به ۶ هزار میلیارد تومان. براساس این سخن وزیر، یارانه نقدی حدود ۱۱ میلیون نفر حذف میشود تا ۶ هزار میلیارد تومان کسری بودجه ۹۴ تامین شود.
ربیعی با بیان اینکه همچنین کنار آن نظام اعتراض به حذف یارانه را طراحی و اجرا کردیم، خاطرنشان کرد: قصد خبری کردن این موضوع را نداشتیم اما یکی از نشریات خبری زد و مجبور به موضعگیری ضعیفی شدیم، من شخصاً در مرکز اعتراض به اعتراضات مردم رسیدگی کردم و دیدم کسی که ماشین ۱۷۰میلیونی داشت، از حذف یارانه خود معترض بود و میگفت: این یارانه حق من است.
ربیعی با اشاره به سردرگمی بحث رفاه در کشور، خاطرنشان کرد: مسؤولیت حذف ثروتمندان از یارانه برعهده من گذاشته شده است و در این مسائل اقداماتی را شروع کردهایم. در کشور بحث رفاه را اشتباه پیش رفتیم و با توزیع پول، در دام مسیر طیشده افتادیم.
پس از پردهبرداری ربیعی از سناریوی حذف یارانه ثروتندان، علی طیبنیا وزیر اقتصاد هم شب گذشته در حاشیه نشست ماهانه جامعه اسلامی مهندسین، در پاسخ به این پرسش که آیا یارانه افراد ثروتمند در حال حذف است یا خیر، گفت: «بالاخره این کار شروع شده و در حال اقدام است و در حد اطلاعات و آمار دقیق انجام می گیرد.»
البته وزیر اقتصاد در پاسخ به سؤالی درباره تعداد دقیق افراد حذف شده از دریافت یارانه ها وزارت تعاون را متولی حذف یارانه افراد دانست.
با نگاهی به اظهارات و تأیید وزاری دولت در حذف یارانه ثروتمندان حال سؤال اینجاست که چرا آقای سخنگو به شدت بر تکذیب این موضوع تأکید دارد؟ در حالی که متولی حذف یارانه ثرمندان که وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی است مهر تأیید بر آن میزند.
بر همین اساس داشتن سیاست واحد اطلاعرسانی به خصوص در موضوعات ملی حداقل چیزی است که در برنامهریزی و سیاستگذاریها از جانب دولت انتظار میرود، در حالی که در ماجرای حذف یارانه ثروتمندان مشخص شد دولتمردان کمترین تمرکز را بر این بخش مهم دارند و سخنگوی دولت که انتظار میرفت توضیحات کاملتری در این باره ارائه کند، اما این موضوع را تکذیب کرد.
البته ممکن است دولت توانایی شناسایی دقیق ثرتمندان را نداشته و همین موضوع باعث به وجود آمدن این تأیید و تکذیبها شده است.
انتهای پیام/