به گزارش نسیم سرخس، به نقل از صبح توس، فیروز وثوقی با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۴ بهعنوان سال «سرمایهگذاری برای تولید» از سوی مقام معظم رهبری اظهار کرد: با نامگذاری سال ۱۴۰۴ بهعنوان «سال سرمایهگذاری برای تولید»، رهبر معظم انقلاب اسلامی بار دیگر بر اهمیت جهش اقتصادی کشور از مسیر تولید و سرمایهگذاری تأکید کردند.
این کارشناس ارشد مدیریت و شهرسازی افزود: در این میان، مناطق استراتژیکی مانند سرخس، با ظرفیتهای منحصربهفرد خود، میتوانند نقشی کلیدی در تحقق این راهبرد ملی ایفا کنند.
وی تصریح کرد: موقعیت ممتاز جغرافیایی، ظرفیتهای ترانزیتی، منابع غنی انرژی، صنعتی و کشاورزی، سرخس را به یکی از مهمترین کانونهای سرمایهگذاری برای تولید تبدیل خواهد کرد، چنانچه پس از الحاق سرخس به مناطق آزاد این مهم خود عامل پیشرو در رونق اقتصادی منطقه است.
تبدیل سرخس به شاهراه اصلی تجاری و ترانزیتی کشور
کارشناس ارشد مدیریت و شهرسازی ادامه داد: سرخس، بهعنوان دروازه شرقی ایران، یکی از مهمترین مسیرهای تجاری کشور محسوب میشود؛ وجود منطقه آزاد تجاری- صنعتی سرخس، گمرک و پایانه مرزی، راهآهن بینالمللی و کریدورهای ترانزیتی شمال- جنوب و شرق- غرب، این شهر را به یکی از قطبهای تجارت و حمل و نقل تبدیل کرده است.
وثوقی بیان کرد: سرمایهگذاری در زیرساختهای ترانزیتی، ایجاد صنایع وابسته به حمل و نقل و توسعه لجستیک در این شهرستان، میتواند ارزش افزوده بالایی ایجاد کرده و تولید ملی را تقویت کند.
صنایع گاز و پتروشیمی پیشران تولید ملی در سرخس
این کارشناس مدیریت و شهرسازی اضافه کرد: سرخس با دارا بودن منابع غنی گاز و نزدیکی به تأسیسات پالایشگاهی، ظرفیت ویژهای برای توسعه صنایع پاییندستی پتروشیمی دارد.
وی عنوان کرد: سرمایهگذاری در ساخت مجتمعهای پتروشیمی، پالایشگاههای کوچک و صنایع تبدیلی مرتبط، علاوه بر ایجاد اشتغال پایدار، از خامفروشی جلوگیری کرده و موجب افزایش تولید ملی میشود.؛
وثوقی تصریح کرد: تحقق این امر، نیازمند حمایتهای مالی، جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی و تسهیل فرآیندهای اداری و قانونی است؛ همچنین با توجه به بسترهای منطقه آزاد موقعیت مطلوبی است که این صنایع پاییندستی در این منطقه مستقر و ایفای خدمت کنند
«کشاورزی دانشبنیان» فرصت توسعه پایدار در سرخس
کارشناس مدیریت و شهرسازی در ادامه با تاکید بر اینکه کشاورزی دانشبنیان میتواند توسعه پایدار را در سرخس رقم بزند، گفت: سرخس، اگرچه دشت حاصلخیز و منابع آبی گستردهای ندارد، اما دارای زمینهای پهناور مناسب برای کشاورزی مکانیزه و دانشبنیان است.
وی افزود: توسعه شیوههای آبیاری نوین، گلخانههای هوشمند، کشت گیاهان کم آببر و استفاده از فناوریهای نوین در تولید محصولات کشاورزی، میتواند این منطقه را به قطب تولید کشاورزی پایدار تبدیل کند.
وثوقی خاطرنشان کرد: سرمایهگذاری در این بخش، علاوه بر تقویت امنیت غذایی کشور، به افزایش بهرهوری و ایجاد ارزش افزوده در بخش کشاورزی منجر خواهد شد و موقعیت مطلوبی برای صادرات به دیگر کشورها از محل منطقه آزاد تجاری دارد.
سرخس میتواند قطب تولید برق پایدار باشد
این کارشناس مدیریت و شهرسازی گفت: با توجه به موقعیت جغرافیایی و اقلیم سرخس، سرمایهگذاری در نیروگاههای خورشیدی و بادی، یکی از راهبردهای اساسی برای توسعه پایدار این منطقه است.
وی بیان کرد: ایجاد زیرساختهای لازم برای تولید انرژیهای پاک، علاوه بر کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی، زمینه را برای ایجاد صنایع وابسته و اشتغالزایی پایدار فراهم میکند؛ همچنین این مهم در رفع ناترازیهای موجود و تامین شبکه سراسری انرژی میتواند عامل حیاتی و نقطه عطفی برای کشور باشد.
وثوقی خاطرنشان کرد: استفاده از ظرفیتهای موجود باد و تابش از مقرون به صرفهترین روشهای تولید انرژی در دنیاست و ما در شهرستان سرخس از این فرصت و نعمت در حد بسیار مطلوبی برخورداریم تا جایی که میتوان با برنامهریزی و راهبرد مناسب مدیریت انرژی کشورهای همسایه را نیز به دست گرفت.
حمایت از کارآفرینان محرک توسعه اقتصادی در سرخس
کارشناس مدیریت و شهرسازی در ادامه امنیت سرمایهگذاری و حمایت از کارآفرینان را محرک اصلی توسعه اقتصادی در شهرستان سرخس برشمرد و تصریح کرد: در راستای تحقق شعار سال و سیاستگذاری اقتصادی مورد اشاره رهبر معظم انقلاب، ایجاد بسترهای مناسب برای جذب سرمایهگذاری داخلی و خارجی ضروری است.
وی بیان کرد: در این راستا، حمایت از کارآفرینان، تسهیل قوانین گمرکی و تجاری، تأمین امنیت اقتصادی و بهبود زیرساختهای مالی و بانکی، میتواند زمینه را برای جهش تولید در سرخس فراهم کند.
وثوقی گفت: سرخس، بهعنوان منطقهای استراتژیک، ظرفیتهای بالقوهای برای تحقق سیاستهای اقتصادی کشور دارد که با اتخاذ سیاستهای مناسب و اجرای برنامههای توسعهای، میتواند به یکی از محورهای اصلی سرمایهگذاری و تولید کشور تبدیل شود و نقش بسزایی در تحقق اهداف اقتصادی و راهبردی مورد نظر رهبر فرزانه انقلاب و سیاستهای کلان اقتصادی کشور ایفا کند.
انتهای خبر/
- نویسنده : احسان بابائی