به گزارش گروه دفاع مقدس نسیم سرخس، سردار شهید محمدمهدی خادمالشریعه در روز جمعه اول خردادماه سال ۱۳۳۷ در شهرستان سرخس در خانوادهای مذهبی دیده به جهان گشود؛ دوران ابتدایی را در سرخس گذراند و برای ادامه تحصیل به مشهد عزیمت کرد.
دوران تحصیل را با موفقیت به پایان رساند و آغاز جوانیاش با قیام و مبارزه مردم علیه رژیم ستمشاهی همزمان شد؛ ساواک بارها برای دستگیری مهدی نقشه کشید اما هر بار با زیرکی او در اجرای نقشههایش ناکام ماند.
نظم و مدیریت تشکیلاتی
پس از پیروزی انقلاب، نظم و مدیریت تشکیلاتیاش باعث شد تا مسئولیت دفتر فرماندهی سپاه پاسداران خراسان را به او واگذار کنند؛ پس از آن دوره فشرده خلبانی را در تهران سپری کرد و راهی جبهههای جنوب شد؛ در آنجا نیروهای خراسانی را در تیپ ۲۱ امام رضا علیهالسلام سازماندهی کرد و بهعنوان اولین فرمانده، مسئولیت رهبری این تیپ را بر عهده گرفت.
بهعنوان اولین مأموریت، به تیپ ابلاغ شد که پدافند بخشی از بستان را بر عهده بگیرد؛ تیپ امام رضا علیهالسلام به فرماندهی خادمالشریعه اولین قدم را باصلابت برداشت و حمله سنگین ارتش عراق را در چزابه درهم کوبید.
پس از عملیات طریقالقدس بود که نیروهای تیپ ۲۱ امام رضا علیهالسلام در تنگه چزابه استقرار یافتند؛ عراقیها در یک حمله همهجانبه به تنگه چزابه با ایستادگی، مقاومت و پایمردی رزمندگان خراسان به عقب نشستند به طوری که با ورود شخص صدام بهعنوان رئیسجمهور عراق و فرمانده کل ارتش بعث به صحنه درگیری بازهم نتوانستند راهی به گشودن تنگه چزابه بیابند.
آتشبازی توپخانه سنگین عراق در چزابه پرحجمترین تهاجم توپخانه دشمن تا آن روز بود و به عقیده کارشناسان نظامی، مهمات به کار رفته در نبرد چزابه معادل کل مهماتی بود که تا آن روز علیه مواضع ایران مصرف شده بود، اما پاسداران تیپ ۲۱ امام رضا علیهالسلام با رشادت تمام پاتک دشمن را دفع کرده و شجاعانه از مناطق فتح شده پاسداری کردند.
«مصعب پیامبر» در دفاع مقدس
سهم سرداران شهید محمدمهدی خادمالشریعه و ولیالله چراغچی در این پیروزی بزرگ ستودنی است و روح خدا خمینی کبیر نیز در پاسداشت این فداکاری فرزندان دلاور خود میفرمایند: این اعجاز به حول و قوه الهی در بازوان پرتوان رزمندگان بهخصوص رزمندگان تیپ ۲۱ امام رضا علیهالسلام به فرماندهی این سردار «شهید خادمالشریعه» نمایان شد.
سردار دُرچهای از همرزمان شهید خادمالشریعه در کلامی جالب گفتهاند: دوستان شهید به خاطر نظم، تقوا و شجاعت به ایشان لقب «مصعب پیامبر» داده بودند.
خاطراتی از شهید
صبح روز شهادت این سردار، دوستانشان به ایشان یک سیب تعارف میکنند و ایشان میگوید: دلم میخواهد از دست رسول خدا در بهشت میوه بگیرم؛ سرانجام این اسوه استقامت و فداکاری در مرحله سوم عملیات بیتالمقدس اجر زحمات خود را گرفت و در روز جمعه ۶۲/۲/۳۱ مصادف با مبعث پیامبر در آغوش شهادت آرام گرفت.
پدر شهید میگوید: آخرین باری که به مرخصی آمد تمام وسایل اتاقش را یادداشت کرد، آنهایی که متعلق به سپاه بود با برچسب مشخص کرد، حتی لباسهایی را که از سپاه گرفته بود توی یک کیسه گذاشت و سفارش کرد که آنها را به سپاه برگردانند.
سال ۶۰ برای خودش یک موتور خرید ولی بهدلیل مشکلات امنیتی و ترور کور منافقان، کمتر از آن استفاده میکرد؛ قبل از شهادتش چنین وصیت کرد «پدر اگر شهید شدم موتورم را برای استفاده در مناطق جنگی به جبهه اهدا کنید»؛ شهید که شد موتورش را فرستادیم مناطق جنگی.
۳ جمعه شگفتانگیز
خواهر شهید محمدمهدی خادمالشریعه با اشاره به سه جمعه شگفتانگیز در زندگی برادرش چنین میگوید: «سرنوشت محمدمهدی در سه جمعه مقدس رقم خورد، به طوری که اولین جمعه روز تولد او بود که با بیست و پنجم ذیالقعده و روز دحوالارض (روز پهن شدن و گسترده شدن زمین از کعبه) مصادف شد و شهادتش در روز جمعه، بیست و هفتم رجب و بعثت پیامبر اکرم (ص) اتفاق افتاد و سومین جمعه نیز تشییع پیکر و خاکسپاری او بود که با چهارم شعبان و ایام با برکت ولادت امام حسین علیهالسلام و حضرت ابوالفضل علیهالسلام مصادف شد».
درست است که ما مهمات کم داریم و آنها مهمات زیاد دارند ولی خدا از آنها بالاتر است؛ مهمات نیست که کار میکند بلکه ایمان و عقیده است که کار میکند؛ خدا با ما هست و دست خدا بر سر ماست پس هیچ هراسی از دشمن نداشته باشید. این بخشی از وصیتنامه سردار شهید خادمالشریعه است.
سردار شهید محمدمهدی خادمالشریعه همانگونه که «مُصعَب بن عُمَیر» در جنگهای بدر و احد پرچمدار اسلام بود در تنگه چزابه و بستان پرچم اسلام را برافراشته نگه داشت و لقب «مصعب پیامبر» را گرفت.
شادی ارواح طیبه شهدا صلوات
انتهای خبر/
- نویسنده : احسان بابائی