به گزارش نسیم سرخس به نقل از سرخسخبر، سید مهدی سالم با بیان اینکه شهرستان سرخس یکی از مناطق مرزی کشور است که با مشکلات خاص خود در زمینه منابع آبی مواجه است، تصریح کرد: مهمترین چالش کشاورزی در این منطقه، انتقال آب از چاهها به زمینهای کشاورزی است که در حال حاضر از سیستمهای سنتی استفاده میکند و این سیستمها به دلیل فرسودگی و ناکارآمدی، موجب هدر رفت بالای آب میشود و در شرایط گرم و خشک این شهرستان، این مشکل دوچندان است.
سرپرست فرمانداری سرخس ادامه داد: با توجه به اینکه بخش کشاورزی یکی از ارکان اصلی اقتصاد شهرستان است و کشاورزان بسیاری در این منطقه به کشت و کار مشغول هستند به همین دلیل بهبود روشهای آبیاری و انتقال آب به اراضی کشاورزی از اولویتهای اصلی دولت در این منطقه قرار گرفت.
وی همچنین با اشاره به گرمای شدید و طولانیمدت در شهرستان سرخس و تبخیر بالای منابع آبی، افزود: در تابستانها، دمای هوا در این شهرستان به شدت بالا میرود و این امر باعث تبخیر شدید منابع آبی میشود. این شرایط موجب میشود تا منابع آبی که در چاهها ذخیره شدهاند، در فرآیند انتقال به زمینهای کشاورزی به هدر رود. به همین دلیل ضرورت لولهگذاری به منظور انتقال مؤثرتر و بهینهتر آب به اراضی کشاورزی بیش از پیش احساس میشد.
سالم در ادامه با بیان اینکه در سال گذشته ۷۰ میلیارد ریال برای پروژه لولهگذاری چاهها در نظر گرفته شده بود، گفت: این مبلغ، باوجود اهمیتی که داشت، برای اجرای پروژههای گسترده و تأثیرگذار در سطح شهرستان کافی نبود و با پیگیریهای فرمانداری و نماینده مردم سرخس در مجلس شورای اسلامی، خوشبختانه توانستیم اعتبارات این پروژه را به میزان ۶۵۰ میلیارد ریال که ۳۰۰ میلیارد آن اعتبارات دولتی و ۳۵۰ میلیارد آن توسط بنیاد برکت کشور تأمین خواهد شد، افزایش دهیم.
سرپرست فرمانداری سرخس تأکید کرد: این افزایش اعتبار به دلیل حساسیت موضوع و اهمیت آن در تأمین امنیت غذایی و تقویت بخش کشاورزی شهرستان صورت گرفته است.
وی در ادامه افزود: افزایش اعتبار ۹۳۰ درصدی، بهویژه در شرایط اقتصادی کنونی، دستاورد بزرگی است که میتواند تأثیر زیادی بر بهبود وضعیت کشاورزی و مدیریت منابع آبی شهرستان داشته باشد.
سالم گفت: این پروژه به همت جهاد کشاورزی شهرستان و با همکاری سایر نهادهای مسئول به زودی در سطح شهرستان اجرایی خواهد شد و پیشبینی میشود که با اجرای این پروژه، کشاورزان از سیستمهای انتقال آب جدید، پایدار و کارآمد بهرهمند شوند و میزان هدر رفت آب بهطور چشمگیری کاهش یابد.
انتهای خبر/