به گزارش خبرنگار نسیم سرخس، رباط شرف کاروانسرایی در ۴۵ کیلومتری شهر سرخس است که در کهنترین متون جغرافیای اسلامی از رباط بهعنوان آبگینه یاد کردهاند.
طبق مدارک و متون تاریخی بانی بنای فعلی «شرفالدین ابوطاهر بن سعدالدین عل القمی» است که مدتی حکومت مرو و سرانجام صدرات سلطان سنجر را برعهده داشته است.
با توجه به کتیبه موجود بنای رباط به سال ۵۴۹ هجری قمری در زمان سلطان سنجر سلجوقی با مصالح آجر و گچ ساخته شده است و بیشک یکی از شاهکارهای هنر ایرانی به شمار میرود.
این بنا در حاشیه جاده قدیم نیشابور- سرخس(جاده ابریشم) و شش کیلومتری جاده سرخس- مشهد بعد از تپههای کم ارتفاع روستای شورلق قرار دارد؛ شکل این رباط از دور به دژی بزرگ شبیه است و از داخل بهمانند یک کاخ جلوه میکند؛ رباط شرف دو صحن دارد و هر صحن دارای چهار ایوان به شکل چلیپا(صلیب) و شبستان است و همچنین آجرچینی و کتیبههای آن جلوه خاصی دارد.
در این رباط چند مسجد و محراب دیده میشود که همه با کتیبههای گلی و گچی تزئین شدهاند؛ کتیبهها عمدتاً باقیمانده از دوران سلجوقی است؛ در وسط رباط حوض بزرگ، در اضلاع جنوبی دو اسطبل برای استراحت اسبها و در اطراف دهلیزهایی برای اسکان مسافران وجود دارد.
طبیعت بکر و زیبا، آثار ارزشمند تاریخی و فرهنگی و شکوه معماریهای خاص و ویژه در بناهای تاریخی سرخس، هر گردشگر و مسافری را در ایام نوروز بهسوی خود جذب میکند.
جاذبههای طبیعی، گردشگری و تاریخی شهرستان سرخس میتواند انتخابی مناسب برای سفر در عید نوروز باشد.
انتهای پیام/