به گزارش نسیم سرخس، صدای مشاور سلامت خبرگزاری فارس برای ارتقای سطح دانش سلامت مردم جهت حفظ و مراقبت از سلامت جسمی و روانی خود، مطالب آموزشی را منتشر میکند، همچنین به پرسشهای مطرح شده از سوی شهروندان در این زمینه پاسخ میدهد.
شهروندان ایرانی از هر جای ایران میتوانند سؤالات مورد نظر خود را درباره مسائل مرتبط با سلامت جسم، روان، بیمارهای واگیر و غیر واگیر، راههای پیشگیری و درمان آنها طی تماس با شماره تلفن ۰۲۱۸۸۹۱۱۶۶۷ یا ایمیل moshaversalamat@farsna.net مطرح کنند.
علل ابتلا به تنبلی چشم
علیرضا لاشیئی، جراح و متخصص چشمف در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، در پاسخ به سؤال یکی از شهروندان درباره تنبلی چشم و تشخیص آن، اظهار داشت: تنبلی چشم به کاهش یا کم بودن دید فرد گفته میشود که علت ارگانیکی نداشته باشد و این به دلیل عدم تجربه بینایی صحیح توسط بیمار گزارش و بیشتر در کودکان دیده میشود که بر اساس آن کودک تجربه بینایی صحیحی ندارد. این در حالی است که ممکن است ساختار چشم نیز طبیعی باشد.
این جراح و متخصص چشم گفت: اگر این مشکلات بررسی و درمان نشوند چشم را برای همیشه تنبل میکند بر این اساس توصیه میشود کودکان اولین بار موقع تولد و در زایشگاه معاینه کلی شوند و پس از آن در سنین ۳ تا ۴ سالگی نیز مجدداً معاینه شود تا اگر مشکلی مانند عیوب انکساری وجود دارد هر چه سریعتر درمان شود و تصویر روی شبکیه چشم کودک ایجاد شده و تجربه بینایی به او ارزانی شود.
وی تأکید کرد: والدین باید توجه داشته باشند که حتی اگر ظاهر چشم کودک طبیعی است نیاز به بررسی وجود دارد و نباید از کنار آن به آسانی بگذرند.
این جراح و متخصص چشم ادامه داد: برخی موارد مانند آب مروارید، عیوب انکساری بالا با عینک درمان میشود و در موارد استثنائی جراحیهای قرنیه راهکار درمانی محسوب میشود تا عیوب انکساری هر چه سریعتر برطرف شده و از تنبلی چشم عمیق و مقاوم جلوگیری شود.
لاشیئی درباره تشخیص تنبلی چشم توسط والدین و مراقبان کودک اظهار داشت: تنبلی چشم بعضی وقتها بدون علامت است در نتیجه والدین و مراقبان کودک متوجه آن نمیشوند اما برخی علایم مانند لک قرنیه، آب مروارید و انحراف چشم قابل تشخیص است اما عیوب انکساری علامتی ندارد در نتیجه والدین نیز متوجه آن نمیشوند.
وی افزود: توصیه میشود افرادی که در خانواده خود سابقه ابتلا به عیوب انکساری، تنبلی چشم، آستیگمات بالا یا بیماریهای ژنتیکی دارند حتماً مورد بررسی قرار گیرند.
این جراح و متخصص چشم درباره درمان این اختلالات گفت: اگر اختلال مانند لکقرنیه یا آب مروارید به صورت ارگانیک وجود داشته باشد از روش جراحی و در صورتی که عیوب انکساری و انحراف چشم به صورت اولیه باشد تجویز عینک مناسب و بستن چشم سالم برای ساعاتی از روز و تحریک چشم دیگر توصیه میشود.
مدت زمان استاندارد تنظیم سمعک
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، حسین کریمی، دبیر انجمن شنواییشناسان ایران، گفت: برای تهیه سمعک ابتدا باید شنوایی فرد توسط شنواییشناس مورد ارزیابی قرار گیرد بعد از آن در مسئله تجویز و انتخاب نوع سمعک باید به سن و شغل فرد توجه کرد زیرا پروتکلی برای تجویز و انتخاب سمعک وجود دارد که طی آن باید به آن توجه شود.
این شنواییشناس ادامه داد: مرحله بعد قالبگیری از گوش فرد است که تنها شنواییشناس مجرب و دورهدیده میتواند آن را انجام دهد بعد از آن نیز تنظیم سمعک بسته به انواع آن زمانی بین نیم تا ۲ ساعت را صرف میکند.
دبیر انجمن شنواییشناسان ایران گفت: یکی از مسائل مهم در استفادهکنندگان از سمعک آموزش و طرز استفاده از آن است همچنین پیگیری و تنظیمات دورهای سمعک میتواند نقش مؤثری در میزان رضایتمندی استفادهکنندگان از این وسیله داشته باشد.
کریمی ادامه داد: تنظیمات سمعک به گونهای است که ۱۵ روز پس از دریافت آن باید برای اولین بار تنظیم شود همچنین این وسیله را باید به ترتیب یک، ۲، ۶ و یک سال پس از تنظیم اولیه به طور مجدد تنظیم کرد.
علائم سکته قلبی
رضا صداقتی، متخصص قلب و عروق، در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس در مورد علائم سکته قلبی، اظهار داشت: یکی از شایعترین علامت سکته قلبی، شروع درد در قفسه سینه است که می تواند به شکل درد در زیر جناق سینه یا گردن و دستها به ویژه دست چپ و گاهی همزمان در هر دو دست، کتف و شانه بروز کند.
وی ادامه داد: بنابراین شروع درد سینه به مدت ۴ تا ۶ هفته، احساس درد سینه در هر زمانی حتی موقع استراحت کردن، تشدید درد سینه زمانی که فعالیت کمی انجام شود را باید جدی گرفت.
این متخصص قلب و عروق افزود: از طرفی طبق دستور العمل های پزشکی اگر فرد احساس درد، فشار، سفتی و سنگینی قفسه سینه که به گردن، فک، شانهها و یک یا هر دو بازو منتشر شود، سوزش سردل، تهوع یا استفراغ مرتبط با ناراحتی قفسه سینه، تنگی تنفس حاد و پایدار، ضعف، سرگیجه، سبکی سر و از دست دادن هوشیاری داشته باشد باید فرد برای ارزیابی بیشتر به پزشک مراجعه کند.
صداقتی گفت: در مواردی که فرد دچار سکته قلبی میشود ، درد ۲۰ دقیقه طول میکشد و درد ممکن است به صورت خنجری و فشردگی در قفسه سینه باشد.
وی افزود: این دردها معمولا با علائمی مثل تعریق شدید و احساس سردی در تمام بدن همراه است که تپش قلب و افت فشار خون و گاه نیز افزایش فشار خون رخ می دهد.
یادآوری میشود شهروندان ایرانی از سراسر کشور می توانند سؤالات خود را درباره مسائل بهداشتی و درمانی با شماره تلفن ۰۲۱۸۸۹۱۱۶۶۷ یا ایمیل moshaversalamat@farsna.net با خبرنگاران گروه بهداشت و درمان خبرگزاری فارس در میان بگذارند.
انتهای پیام/