موتور توسعه اقتصادی در منطقه ویژه اقتصادی سرخس شتاب می‌گیرد
موتور توسعه اقتصادی در منطقه ویژه اقتصادی سرخس شتاب می‌گیرد
منطقه ویژه اقتصادی سرخس با حمایت‌های تولیت آستان قدس رضوی به سرعت به یک مرکز توسعه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی در کشور تبدیل شده و به‌عنوان یکی از قطب‌های مهم اقتصادی کشور در حال رشد، پیشرفت و شکوفایی است.

به گزارش خبرنگار نسیم سرخس، شهرستان سرخس قبل از پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان منطقه‌ای کم برخوردار در عرصه اقتصادی کشور محسوب می‌شد و به دلیل تمرکز تمام فعالیت‌های اقتصادی و سیاسی در تهران، توجهی به این کریدور مهم و حیاتی تجارت منطقه‌ای و بین‌المللی صورت نمی‌گرفت و ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های بالقوه و بالفعل این منطقه مرزی به مانند سایر نقاط مرزی کشور به دست فراموشی سپرده شده بود. لذا پس از پیروزی انقلاب اسلامی و توجه به مناطق مهم و تأثیرگذار در عرصه تجارت خارجی، وضعیت این منطقه استراتژیک به گونه دیگری رقم خورد و با عنایت به توجهات جدی مسئولان کشور و همچنین آستان قدس رضوی شهرستان سرخس به یکی از قطب‌های زیرساختی در عرصه تجارت خارجی و محرک ومولد اقتصادی در کشور تبدیل شد به طوری که ساخت واحد‌های تولید و صنعتی، بهره‌برداری وسیع از اراضی کشاورزی در جهت تولیدات مطلوب بخش کشاورزی، ایجاد انبار‌های وسیع دپوی کالا‌های وارداتی و صادراتی و از همه مهمتر ایجاد اشتغال گسترده جوانان در شهرستان سرخس نمونه‌ای از اقدامات و حمایت‌های مسئولان کشور از این منطقه اقتصادی بود که موجب تحرک و رونق آن شد.

منطقه‌ای ویژه برای جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی

این فعالیت‌ها و اقدامات در حالی است آستان قدس رضوی به عنوان پایه‌گذار و مؤسس منطقه ویژه اقتصادی سرخس توجه ویژه‌ای برای رونق اقتصادی استان به این منطقه دارد و به عنوان مثال با دستور آیت الله مروی تولیت معزز آستان قدس رضوی، شهرستان سرخس از ۵۰ درصد عواید حاصل از موقوفات منطقه بهره‌مند خواهد شد به گونه‌ای که کارشناسان اقتصادی استان معتقدند، این اقدام اثرگذار به همراه طرح‌های حمایتی در راستای تقویت اقتصاد و اشتغال در منطقه و حمایت از جوانان در برابر مهاجرت به شهر‌های بزرگ صورت می‌گیرد.

این اقدامات پشتیبانی در حالی صورت می‌گیرد که با اجرای طرح‌های حمایتی جدید، توسعه زیرساخت‌ها و اجرای پروژه‌های مختلف، منطقه ویژه اقتصادی سرخس به مرکز جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی تبدیل خواهد شد.

بر اساس این گزارش، منطقه ویژه اقتصادی سرخس، با بیش از ۴ دهه تلاش و سرمایه‌گذاری، به عنوان یکی از مناطق راهبردی کشور در حوزه اقتصادی و تجاری شناخته می‌شود. در سال‌های اخیر و در این منطقه با حمایت‌های تولیت آستان قدس رضوی، اقدامات چشمگیری در راستای عمران و آبادانی، ایجاد اشتغال پایدار و بهبود زیرساخت‌ها صورت گرفته است که از جمله این اقدامات، بهره‌مندی شهرستان سرخس از ۵۰ درصد عواید حاصله از موقوفات منطقه و همچنین طرح‌های فرهنگی و اجتماعی به‌منظور رونق‌بخشی به زندگی مردم این منطقه است.

اقدامات حمایتی از خانواده‌ها

در این خصوص آستان قدس رضوی، در راستای مسئولیت اجتماعی خود، در نظر دارد تا با اجرای طرح‌هایی نظیر ایجاد بستر‌های اشتغال و کمک به کسب و افزایش درآمد مردم منطقه برای بیش از ۲۰۰۰ نفر از مردم سرخس اشتغال ایجاد کرده و رونق اقتصادی این منطقه را تقویت نماید. این اقدامات علاوه بر کمک به بهبود وضعیت اقتصادی مردم، از مهاجرت جوانان به شهر‌های بزرگ نیز جلوگیری خواهد کرد. در همین راستا، پروژه‌های مسکن اقتصادی برای زوج‌های جوان، نهاد‌های حمایتی و فرزندان چندقلو در دست اجرا است تا این افراد از تسهیلات مناسب برای تأمین مسکن برخوردار شوند.

جذب سرمایه برای رونق اقتصادی منطقه

بر این اساس، سرمایه‌گذاری ۸۰ هزار میلیارد تومانی در منطقه ویژه اقتصادی سرخس، گامی بزرگ در جهت توسعه این منطقه و تبدیل آن به یک مرکز اقتصادی پویا بوده است که با توجه به رشد روزافزون این منطقه، برنامه‌های توسعه‌ای شامل تبدیل آن به منطقه آزاد تجاری و جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. همچنین، این منطقه به‌عنوان یکی از قطب‌های اقتصادی کشور، در حال پیشرفت به سمت بهره وری و توسعه منابع انرژی و احداث زیرساخت‌های اساسی مانند سد شوریجه و فرودگاه بین‌المللی است.

احداث خط آهن ویژه برای اتصال ریلی کشور‌های شمالی و شرقی به ایران، از جمله پروژه‌های زیرساختی مهم منطقه ویژه اقتصادی سرخس است. این پروژه، ضمن تسهیل حمل‌ونقل و تجارت میان ایران و کشور‌های همسایه، نقش بسزایی در تسریع روند توسعه اقتصادی منطقه خواهد داشت.

اجرای اقدامات فرهنگی و اجتماعی اثرگذار

بر اساس این گزارش، آستان قدس رضوی در کنار توجه به توسعه اقتصادی منطقه، توجه ویژه‌ای نیز به مسائل فرهنگی و اجتماعی منطقه داشته که از جمله اقدامات فرهنگی در سرخس، می‌توان به احداث کتابخانه و فرهنگسرای بزرگ امام‌رضا علیه‌السلام، تأسیس مدرسه علمیه امام‌رضا علیه‌السلام و ایجاد مسجد امام‌رضا علیه‌السلام اشاره کرد. این اقدامات به‌منظور شکوفایی استعداد‌های دینی و انقلابی نوجوانان و جوانان و تقویت بنیه فرهنگی منطقه انجام می‌شود.

همچنین، تأسیس هنرستان کار و دانش- فنی و حرفه‌ای در سرخس این امکان را برای صد‌ها دانش‌آموز منطقه فراهم می‌آورد که از امکانات پیشرفته تحصیلی بهره‌مند شوند.

منطقه ویژه اقتصادی سرخس با حمایت‌های تولیت آستان قدس رضوی، به سرعت به یک مرکز توسعه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی در کشور تبدیل شده است به طوری که این منطقه با اجرای پروژه‌های زیرساختی و جذب سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی، به‌عنوان یکی از قطب‌های مهم اقتصادی کشور در حال رشد، پیشرفت و شکوفایی است. همچنین تلاش‌ها برای بهبود وضعیت معیشتی مردم، ایجاد اشتغال و تقویت بنیه فرهنگی منطقه، همه در راستای تحقق آینده‌ای روشن برای شهرستان سرخس و تحقق اهداف و برنامه‌های چشم انداز آستان قدس رضوی می‌باشد.

انتهای خبر/

  • نویسنده : احسان بابائی