۶ بند تحلیلی بر ۶ نکته امام خامنه ای درباره امام خمینی(ره)
۶ بند تحلیلی بر ۶ نکته امام خامنه ای درباره امام خمینی(ره)
امام خامنه‌ای «حفظه الله» در آیین بیست و ششمین سالگرد ارتحال امام(ره) به چند مورد از مبانی و اصول ایشان اشاره کردند که در ادامه آن‌ها را بررسی می کنیم.

به گزارش نسیم سرخس، دولت تدبیر و امید باید تکلیف خود را با راه و خط و اندیشه امام(ره) روشن کند. نه دولت تدبیر و امید بلکه دولت‌های گذشته و دولت‌های آینده نیز باید چنین باشند.

 

امام خامنه‌ای «حفظه الله» در آیین بیست و ششمین سالگرد ارتحال امام(ره) به چند مورد از مبانی و اصول ایشان اشاره کردند که در ادامه آن‌ها را بررسی می کنیم.

 

۱- اول اینکه امام طرفدار اسلام ناب محمدی بودند و مخالف اسلام مستکبر و اسلام سکولار که معروف است به اسلام آمریکایی:

اندیشه امام(ره)، افکار امام، هدف و آرمان و اسلام ناب ازنظر امام(ره) از کتاب و سنت بافکر روشن و سنجیدن موقعیت، زمان، مکان و با شیوه‌های علمی از حوزه‌های علمیه استنباط و استخراج شد نه از دانشگاه‌های آمریکا و انگلیس. امام با هر دوشاخه اسلام آمریکایی (اسلام سکولار “ترکیه”، اسلام مستکبر “عربستان”) مخالف بودند.

ولی امروز مشاهده می‌کنیم که عده‌ای گرایش به سمت اسلام سکولار پیداکرده و آن را آرمان خود می‌دانند که مخالف صریح خط امام(ره) است.

 

۲- اعتماد به وعده الهی و بی‌اعتمادی به قدرت استکبار و زورگویی جهان:

امام به خاطر اعتماد به خدای متعال و یقین به آیه شریفه «ایاک نعبدو و ایاک نستعین» دارای موضع‌گیری‌های صریح و انقلابی بود و هیچ‌گاه به غیر خدا اعتماد نکرد. امام تمام امید و آرزوی او به ذات اقدس اله بود و زمانی که خرمشهر آزاد شد فرمود خرمشهر را خدا آزاد کرد. اما امروز عده‌ای از مسئولان به‌جای خدای متعال امیدشان به کدخداست. امید آن‌ها به دست مستکبران است که در مذاکرات و جلسات خود چه تصمیمی بگیرند آیا چیزی بدهند یا خیر. آیا تحریمی را بردارند یا خیر. این‌چنین افکاری نه‌تنها از امام(ره) بیگانه است بلکه نقطه مقابل امام است.

 

۳- امام(ره) اعتماد به اراده و نیروی مردم داشت:

امام روح‌الله به امت خود ایمان داشت و در تمام مشکلات از مردم کمک می‌گرفت چه در عرصه نظامی، حکومت‌داری و… امروز هم که مشکل ما مشکل اقتصاد است دولت‌مردان باید دست به‌سوی مردم دراز کرده و از مردم کمک بخواهند یعنی همان نیروی درون جامعه و بهترین گزینه همان اقتصاد مقاومتی است نه اینکه تمام امید ما به برداشت چند تحریم خارجی باشد آن‌هم به بهای دادن امتیاز فراوان.

 

۴- حمایت از مستضعفان:

امام(ره) با کاخ‌نشینی و اشرافیت مخالف بود. امام می‌فرمودند، یک تار موی کوخ‌نشینان را به صد هزار کاخ‌نشین عوض  نمی‌کند. آری امام(ره) در رفتار و مواضع خود به‌شدت طرفدار مستضعفان عالم بود ولی امروز می‌بینیم به خاطر بعضی مسائل بی‌اهمیت بعضی مسئولان ما در موضع‌گیری دچار تزلزل و محافظ کاری شده‌اند و گهگاه هم کار به‌جایی کشیده می‌شود که به‌جای دفاع از مردم مظلوم یمن به وزیر خارجه عربستان پیام تبریک می‌فرستند.

آری این حرکات و رفتار مورد تأیید خط و فکر امام نبود و نیست. امروز بعضی می‌ترسند علناً از مردم مستضعف بحرین، یمن، سوریه، افغانستان و… حمایت کنند و مدام در لفافه سخن می‌گویند.

 

۵- مخالفت صریح امام(ره) با جبهه قلدران مستکبر:

امام هیچ‌گاه با مستکبران و ظالمان جهان کنار نیامد و همیشه در رأس آن‌ها آمریکا را شیطان بزرگ می‌خواند. وقتی یک دستگاهی را شیطان بخوانید معلوم است که ارتباط با او چگونه باید باشد. ولی امروز عده‌ای نه‌تنها با مستکبران عالم که دستشان تا مرفق به خون مسلمین آغشته است و مدام موجب کشتار مسلمین می‌شوند مخالفتی ندارند و بلکه دوست بوده و جلسات خصوصی داشته و آن‌ها را باهوش و باادب خطاب می‌کنند.

 

۶- اعتماد به استقلال ملی و رد سلطه‌پذیری:

آری امام به‌هیچ‌وجه چیزی را که خدشه وارد می‌کرد به استقلال و عزت ملت و کشور قبول نمی‌کرد. اما امروز عده‌ای هرگونه تحقیر و تهدید و ذلت را گوش می‌کنند و می‌پذیرند و به خاطر برداشتن چند تحریم خوشحالی هم می‌کنند.

بازرسی سرزده از هر جا و هرلحظه بزرگ‌ترین تحقیر برای یک کشور است. بازدید و بازرسی از مراکز نظامی و دانشمندان یک کشور منافی استقلال ملّت است.

عجیب است کسانی که امروز به دنبال این هستند که چنین مجوزهایی داده شود حلقوم و حنجره خود را در بحث آزادی‌های فردی پاره کرده‌اند ولی وقتی بحث استقلال یک ملت می‌شود که مراقبت از آن از اهمیت بیشتری برخوردار است سکوت کرده‌اند.

آری امام عزیز ما چنین بود.

امام خامنه‌ای «حفظه الله» فرمودند: اگر راه امام(ره) را گم کنیم یا فراموش کنیم یا خدایی نکرده عمداً کنار بگذاریم، ملّت ایران سیلی خواهد خورد.

انتهای پیام/ب