آلبرت بغزیان در گفتگو با خبرنگار نسیم سرخس، با اشاره به حذف دلار از تبادلات مالی اربعین اظهار کرد: هرساله در ایام اربعین حسینی تقاضای برای تهیه دلار افزایش پیدا میکند و چون دلار را باید از طریق بازار آزاد فراهم کرد، این بهانهای دست بازار سازها و دلارفروشها میداد که درآمد بیشتری کسب کنند.
استاد اقتصاد دانشگاه تهران افزود: در این خصوص خود دولت و بانک مرکزی هم در خریدوفروش دخالت نمیکرد و مطرح میکردند که این تقاضا هیجانی بوده و دو هفته بعد آرام میشود.
وی با تأکید بر اینکه با حذف دلار از تبادلات مالی اربعین دیگر نیازی به تبدیل ریال به دلار نیست، تصریح کرد: با حذف دلار از تبادلات مالی اربعین فشاری بر بازار ارز وارد نمیشود و افراد میتوانند با همین کارتهای بانکی که در اختیار دارند هزینههای سفر خود را پرداخت کنند.
بغزیان خاطرنشان کرد: با حذف دلار از تبادلات مالی اربعین در وقت زائران نیز صرفهجویی میشود و اکنونکه ارز مسافرتی با نرخ ارز مبادلهای نیست افراد دیگر نیازی به مراجعه به صرافیها هم ندارند و با همان کارتبانکی میتوانند به سفر زیارتی بروند.
۲۹ مهرماه بود که مجید آقابابائی دبیر ستاد مرکزی اربعین حسینی از حذف دلار از تبادلات مالی اربعین خبر داد؛ وی گفت: با پیگیریهای وزارت کشور وزارت امور خارجه و همکاری دولت عراق، اخذ دلار برای صدور روادید از زائرین اربعین حسینی از روز جاری حذف و هزینه روادید به ریال توسط سفارت کنسولگریهای عراق و همچنین دفاتر موقت ۱۲ گانه صدور روادید دریافت میشود.
آقابابائی افزود: این اقدام، زمینهساز حذف دلار برای صدور روادید زائرین عتبات معلای عراق پس از اربعین نیز خواهد بود که با هماهنگی دو کشور و انجام مذاکرات، میتوان بهطور کامل مبادلات ارزی دو کشور در موضوع اخذ مبلغ روادید زائرین و وابستگی به دلار را در آن حذف کرد.
مجید آقابابائی خاطرنشان کرد: مبلغ کل پرداختی زائرین اربعین که شامل هزینه روادید، بیمه و هلالاحمر و کارمزد شرکتها و کارگزاران میشود یکمیلیون و نهصد و نودوپنج هزار ریال است که زائرین صرفاً باید همین مبلغ را پرداخت کنند و از هرگونه پرداخت مازاد خودداری نمایند.
دبیر ستاد مرکزی اربعین حسینی در پایان تأکید کرد: برای اطمینان هموطنان از اخذ روادید مطمئن، صرفاً به شرکتهای معتبر و دارای مجوز که قبلاً اسامی آنها اعلام شده است مراجعه کنند.
انتهای پیام/