وزیر اسبق نفت گفت: در قراردادهای نفتی نباید حق حاکمیتی کشور بر مخازن خدشه دار شود.

به گزارش نسیم سرخس، رستم قاسمی در گفتگو با مرصاد اظهار داشت: مدل قراردادهای گذشته نفتی که مبتنی بر بیع متقابل بود در حالی از سوی مدیران وزارت نفت ناکارآمد خوانده می شود که همان قراردادها هم توسط سیاست گذاران فعلی وزارت خانه تدوین شده است.

وی افزود: با اینکه تا کنون توضیح و مدل کاملا جامعی از قراردادهای نفتی جدید ارایه نشده است اما بررسی های کارشناسان موید این موضوع است IPC مبتنی بر مدل قراردادهای مشارکتی است.

وزیر اسبق نفت ادامه داد: مدل قراردادهای مشارکتی که در  IPC به صورت طولانی مدت، میادین استراتژیک را در اختیار شرکتهای خارجی قرار می دهد از بعد از قرارداد کنسرسیوم تا کنون سابقه نداشته است.

قاسمی گفت: در این دفاع از قراردادها به ضرورت انتقال فناوری اشاره می شود که باید گفت در مدل جدید قراردادهای نفتی شاهد انتقال فناوری نخواهیم بود چون این موضوع اساسا ارتباطی با نوع قرارداد ندارد.

وی در توضیح این سخنان گفت: راز حیات شرکتهای غربی و تنها شانس ورود آنها به کشورهای نفت خیز همین فناوری آنهاست که بدون شک برای انتقال آن به یک کشور دیگر کمترین علاقه ای نشان نخواهند داد.

وی با بیان اینکه کسی با سرمایه گذاری شرکتهای خارجی در حوزه نفت مخالف نیست، اظهار داشت: مبتنی بر همان قراردادهای بیع متقابل که البته باید معایب و محاسن آن نیز شناسایی شود، بسیاری از شرکتهای خارجی آمدند در کشور و الان هم حضور دارند. نکته مهم این است که در این حضور ها حق حاکمیتی کشور بر مخازن نفتی خدشه دار نشود.

وزیر اسبق نفت در پایان گفت: من تا این لحظه که با شما هستم اصلاحیه دولت بر قراردادهای نفتی را ندیدم اما نهایتا ۱۵ اشکال وجود داشت که دولت معتقد است برطرف کرده است. باید این اصلاحات بررسی و بعد در باره آن بحث شود.

انتهای پیام/