یکی از مالباختگان در این خصوص به کارآگاهان گفت: چند وقت پیش شخصی با من تماس گرفت و خود را فروشنده آهن معرفی کرد. زمانیکه بر سر نوع آهنآلات و قیمت به توافق رسیدیم، این شخص گفت که حتما راننده کامیونی مورد اعتماد جهت انتقال بار آهن نزد او بفرستم. او مدعی شد که زمانی پول آهن را بهحساب وی واریز کنم که راننده کامیون، بارگیری محموله آهن را تلفنی به من اطلاع داده تا جای هیچ نگرانی نباشد. همین موضوع باعث شد بدون دیدن این شخص به او اعتماد کنم و کامیونی را برای انتقال محموله آهن به تهران بفرستم.
پس از انجام معامله، راننده کامیون تماس گرفت و گفت بارگیری انجام شده است. من هم ۴۶میلیون تومان بهحساب فروشنده واریز کردم اما دقایقی پس از واریز پول، مجددا راننده کامیون با من تماس گرفت و در کمال تعجب گفت که صاحب محموله آهن فرد دیگری است و مانع خروج کامیون از داخل بازار آهن شده است. با شنیدن حرفهای راننده بلافاصله با شماره فروشنده تماس گرفتم اما او دیگر جوابم را نداد. آنجا بود که متوجه شدم در دام یک کلاهبردار افتادهام.
شکایتهای سریالی از مرد کلاهبردار کافی بود تا مأموران پایگاه دوم برای شناسایی او وارد عمل شوند. اواخر سال گذشته این مرد در غرب تهران دستگیر شد و در بازجوییها به دهها فقره کلاهبرداری اعتراف کرد. او گفت: من از نوجوانی در بازار آهن کار میکردم و اطلاعات دقیقی از شیوه خرید و فروش داشتم.
من با استفاده از اطلاعات درج شده در کتاب ویژه آهنفروشان کشور شماره تلفن خریداران آهن در شهرهای مختلف را بهدست میآوردم. سپس با آنها تماس میگرفتم و میگفتم که محمولهای با قیمت مناسب برای فروش دارم. آنها فریبم را میخوردند و کامیونی برای انتقال محموله به بازار آهن میفرستادند. من که از قبل محمولهای را پیشخرید کرده بودم، آنها را به راننده کامیون تحویل میدادم و وقتی بارگیری انجام میشد، طعمه مورد نظرم، پول را به حسابم واریز میکرد و من بلافاصله بازار را ترک میکردم. این در حالی بود که صاحب اصلی محموله وقتی میدید پولی به او پرداخت نکردهام، از خروج محموله جلوگیری میکرد.
در ادامه تحقیقات مشخص شد که این مرد شیاد در حدود یک میلیارد تومان با این شیوه پول به جیب زده است. با دستگیری این مرد، او که مدعی بود تنها دست به کلاهبرداری میزده، به زندان افتاد تا اینکه در ادامه تحقیقات مشخص شد که متهم ۲همدست دیگر هم دارد. با این اطلاعات قاضی روستا، بازپرس شعبه دوم دادسرای ناحیه ۵تهران دستور بازداشت آنها را صادر کرد. این در حالی بود که ۲همدست متهم با اطمینان از اینکه همدستشان آنها را لو نداده همچنان به کلاهبرداریهای خود ادامه میدادند اما این بار با شگردی تازه. در این شگرد یکی از آنها راهی بازار آهن میشد و دیگری به صرافی میرفت.
کسی که بازار آهن میرفت، نقش فروشنده محمولههای آهن را بازی میکرد و با همان شگرد قبلی دست به فریب خریداران در شهرستانهای مختلف میزد. این بار اما به جای اینکه شماره حساب خود را به طعمهشان بدهد، شماره حساب مغازه صرافی را که همدستش به آنجا رفته بود، به طعمهشان میداد.
از آنطرف، همدست او که به صرافی رفته بود، به صاحب آنجا میگفت که همسرش مهریهاش را به اجرا گذاشته است و در حدود ۱۰۰سکه طلا میخواهد. مرد صراف هم شماره حسابش را به او میداد تا پول سکهها را واریز کند و بعد آنها را تحویل بگیرد. به این ترتیب شماره حساب صرافی در اختیار افرادی قرار میگرفت که قصد خرید محمولههای آهن را داشتند و وقتی آنها این پول را واریز میکردند، کلاهبردار شماره۲ سکهها را از صرافی تحویل میگرفت و به همراه کلاهبردار شماره یک که در بازار آهن بود و خود را فروشنده جا زده بود، متواری میشد.این دو نفر با این شگرد سر ۵نفر را کلاه گذاشتند و چند صد میلیون تومان به جیب زدند تا اینکه مأموران مخفیگاه آنها را شناسایی و هر دو را دستگیر کردند.
حق السکوت زندانی
آنها پس از دستگیری به کلاهبرداریهای میلیونی اعتراف کردند و گفتند: وقتی همدستمان که سرکرده باند است دستگیر شد، به او قول دادیم که هوایش را داشته باشیم تا ما را لو ندهد. ما بخشی از پولهای کلاهبرداری را بهعنوان حقالسکوت برای وی در زندان میفرستادیم و حتی قول داده بودیم که بهزودی او را آزاد خواهیم کرد که دستگیر شدیم.
۲متهم با دستور قاضی روستا برای انجام تحقیقات تکمیلی در اختیار مأموران پلیس آگاهی قرار گرفتند. چنانچه هرکس در دام این ۲مرد شیاد گرفتار شده میتواند برای شکایت به پایگاه دوم پلیس آگاهی تهران و یا شعبه دوم دادسرای ناحیه۵ تهران مراجعه کند.
منبع: همشهری
انتهای پیام/