روزه داری و کسب رزق حلال در گرمای ۴۰۰ درجه سانتی گراد+تصاویر
روزه داری و کسب رزق حلال در گرمای ۴۰۰ درجه سانتی گراد+تصاویر
اگر اعتقاد به کسب رزق پاک و حلال داشته باشی خیلی صبر می خواهد که بتوانی در دمای 400 درجه سانتی گراد با زبان روزه در نانوایی کار کنی.

به گزارش خبرنگار نسیم سرخس، بعد از ظهر پنج شنبه چهارمین روز از تابستان ۱۳۹۴ قرار شد تا برای تهیه گزارش تصویری به فعال ترین واحد خبازی شهرستان سرخس برویم و از لحظه های تهیه نان گرم افطار گزارشی تهیه کنیم.

 

یک ساعت مانده به اذان مغرب به افق سرخس به جلوی مجتمع نان رضوان رسیدیم. هوای بیرون هوای خوب و مطبوعی بود، مشتری ها نیز در صف ایستاده بودند تا نان گرمی برای افطار خود و خانواده شان تهیه کنند. نان های بربری انگار مشتری زیادی نداشت و مردم منتظر آن بودند تا نان سنگک از تنور ۴۰۰ درجه سانتی گرادی بیاید بیرون.

 

برای تهیه گزارش تصویری وارد نانوایی شدیم. هر قدمی که به جلو بر می داشتیم درجه ی هوا بیشتر می شد. همکارم دوربین خود را برای تهیه گزارش تصویری آماده کرد و من نیز با آقای حسین صفری، مدیر مجتمع نان رضوان هم کلام شدم.

 

از او درباره ساعات کاریشان پرسیدم. «از ساعت ۶ صبح تا ۱۴ و ۳۰ ظهر و همچنین از ساعت ۱۶ و ۳۰ عصر تا ۲۳ شب ساعات کاری مجمتع نان رضوان است.»

 

آقای صفری می گوید: در این واحد خبازی دو نوع نان بربری و سنگک پخت می شود و ان شاء الله تا چند روز آینده پخت نان سنتی سیستانی را نیز شروع می کنیم.

 

مدیر مجتمع نان رضوان می افزاید: مجتمع نان رضوان فعال ترین واحد خبازی در سرخس است.

 

البته فعال ترین واحد خبازی سرخس دغدغه های جالبی نیز دارد. از آقای صفری درباره دغدغه ها و مشکلاتشان پرسیدم که پاسخ عجیبی دریافت کردم.

 

آقای صفری از قول مسئولانی سخن گفت که دو ماه قبل از نوروز ۱۳۹۴ برای بازدید به مجتمع نان رضوان آمده بودند.

 

مدیر مجتمع نان رضوان داستان آن بازدید رویایی را اینگونه برای من تعریف می کند: دو ماه قبل از عید امسال یعنی حدود بهمن ماه ۱۳۹۳ آقای حسن پور مدیرعامل اداره غله خراسان رضوی به همراه آقای سنجرانی فرماندار شهرستان سرخس و آقای عاقبتی بخشدار مرکزی برای بازدید به مجتمع نان رضوان آمدند و به خاطر فعالیت شبانه روزی و خدمت رسانی به مردم از ما تشکر کردند و در همان جا آقای حسن پور مدیرعامل اداره غله خراسان رضوی به ما قول دادند تا سهمیه آرد مجتمع را از ۸ تا به ۱۵ تا کیسه برسانند یعنی ۷ کیسه به سهمیه آرد ما اضافه کنند اما چند وقت بعد طبق دستوری که از سوی اداره صنعت معدن و تجارت شهرستان آمد مجتمع نان رضوان تبدیل به واحد خبازی آزادپز شد و نه تنها ۷ کیسه به سهمیه آرد ما اضافه نشد بلکه آن ۸ کیسه سهمیه آرد را نیز از سهمیه مجتمع حذف کردند و قول آقایان به هیچ جایی نرسید.

 

آقای صفری درباره تهیه آرد موردنیاز خبازی خود نیز گفت: با توجه به حذف سهمیه آرد مجتمع مجبور هستیم تا آرد خود را از واحدهای خبازی دیگر که فعالیت بسیار کمتری نسبت به ما دارند اما سهمیه آرد را دارا می باشند با ۱۰ تا ۱۳ هزار تومان بالاتر از قیمت اصلی تهیه کنیم که این مسئله هم ظلم به ما است و هم ظلم به مردم.

 

مدیر مجتمع نان رضوان می افزاید: در شهرستان سرخس مردم بودجه کافی برای خرید نان از نانوایی های آزاد پز را ندارند و عملا آزادپزی در شهرستان سرخس مقرون به صرفه نیست.

 

او در پاسخ به این سوال من که آیا قول مسئولان برای افزایش سهمیه آرد را پیگیری کرده است یا خیر گفت: بله قول مسئولان برای افزایش سهمیه آرد را از طریق آقای فرماندار پیگیری کردم اما تنها جوابی که آقای فرماندار به ما دادند این بود که «یک راه چاره ای برای شما پیدا می کنم».

 

صحبت های من و آقای صفری که به اینجا رسید صف نانوایی هم کمی شلوغ تر شد و زمان افطار نیز نزدیک تر.

 

با اینکه جلوی کولر ایستاده بودم اما گرمای نانوایی قدرت بیشتری نسبت به سرمای کولر داشت یا بهتر است بگویم کولر اصلا سرمایی نداشت و هر آنچه در آن لحظه حس می کردی گرمایی بود که از طرف تنورهای نان به سمتت حواله می شد. از شاطر پرسیدم دمای داخل تنور باید چقدر باشد؟ خیلی ساده گفت: بین ۳۷۵ تا ۴۰۰ درجه!!!

 

سوال دومم کمی فضولی بود و درباره روزه داری اعضای مجتمع پرسیدم. جوابشان مثبت بود. با وجود گرمای ۴۰۰ درجه ی تنور نانوایی روزه داری بر جای خود برقرار است. اگر اعتقاد به کسب رزق پاک و حلال داشته باشی خیلی صبر می خواهد که بتوانی در دمای ۴۰۰ درجه سانتی گراد با زبان روزه در نانوایی کار کنی و برای دوری از آتش دوزخ، آتش تنور دنیا را تحمل کنی.

 

تاریکی تدریجی هوا نشانه ای بود بر اتمام یک روز روزه داری دیگر و خبر از نزدیک بودن زمان افطار می داد. همزمان با خاموشی روز، شاتر دوربین عکاس نسیم سرخس هم برای افطار خاموش شد ولی تنور داغ نانوایی همچنان روشن بود و مردم منتظر در صف نان گرم.

گزارش: علیرضا علی صوفی

انتهای پیام/