آیا دولت به فراجناحی بودن خود اعتقاد دارد؟
آیا دولت به فراجناحی بودن خود اعتقاد دارد؟
دکتر روحانی تمایلات شخصی و جناحی خود را در تریبون عمومی نظام مطرح کرد؛ آن هم زمانی که مردم ایران توقع شنیدن راهبردهای نظام را دارند نه دلبستگی وی به یک گروه سیاسی و انتخابات مجلس بعد!

به گزارش نسیم سرخس، به نقل از صبح توس، روحانی در همایش فرمانداران سراسر کشور گفت: «…در جایگاهی قرار نگرفته ایم که تمایلات جناحی خود را اعمال کنیم…شعار این دولت فراجناحی بوده است…پیروزی ما برگزاری انتخابات پرشور، رقابتی، آزاد و سالم است.

 

همه این سخنان زیبای رئیس دولت در حالی بیان می شود که وی سال همدلی و همزبانی را در پیام نوروزی با طعم انتخابات شروع نمود. در ابتدای سال و بر اساس سنت حسنه، رهبر معظم انقلاب آن را مزین به نام «دولت و ملت، همدلی و هم‌زبانی» نمودند. رئیس جمهور نیز به عرف همه ساله، گزارش کار یک ساله خود را جهت قضاوت افکار عمومی ارائه نمود. اما در پیام نوروزی منتخب ملت، برخی از سخنان وی شائبه‌هایی را به‌وجود آورد.

 

دکتر روحانی در پیام نوروزی گفت: «سال جدید، سال انتخابات است باید فضای بهتری را برای فعالیت احزاب به‌وجود آوریم… مجلسی را بسازیم که شایسته این ملت بزرگ ایران است». وی ذهن مردم را به انتخاباتی که ۱۲ماه بعد برگزار می‌شود مشغول ساخت.

 

دکتر روحانی تمایلات شخصی و جناحی خود را در تریبون عمومی نظام مطرح کرد؛ آن هم زمانی که مردم ایران توقع شنیدن راهبردهای نظام را دارند نه دلبستگی وی به یک گروه سیاسی و انتخابات مجلس بعد! رئیس جمهور پیام خود را در حالی به خاتمه رساند که اهمیت انتخابات مجلس را در لحظه تحویل سال متذکر شد. آیا طرح موضوع انتخابات مجلس در ابتدای سال، شائبه ورود زود هنگام دولت به انتخابات مجلس نیست؟

 

فارغ از تمام زد و بندهای سیاسی، نقدهای سیاسی و انتخاباتی رئیس دولت به مجلس فعلی شورای اسلامی و خبرگان ملت چه معنایی می‌تواند داشته باشد؟ برای مردم سئوال بزرگی به وجود آمد که چگونه عملکرد مجلسی که بیشترین همراهی و همیاری را با دولت اعتدال داشته در شروع سال آنهم توسط رئیس جمهور و از تریبون عمومی و در لحظه تحویل سال مورد انتقاد قرار می‌گیرد.

 

از طرفی هم دکتر روحانی در پیام نوروزی خود اذعان داشت: «خبرگانی را به‌وجود آوریم که ثبات بیشتر برای کشور و آرامش بیشتر برای افکار عمومی جامعه ما به‌وجود آورد». سوال این است که دولت چه نقدی را به خبرگان رهبری وارد می‌داند؟

 

به نظر می‌رسد دغدغه دولتی ها برای انتخابات پایان سال بیشتر از احزاب سیاسی است. چرا که دستیابی به مجلسی همسو و همفکر در پایان سال تبدیل به دغدغه جدی دولتمردها شده است. به هر تقدیر، رئیس جمهور شخصاً چراغ انتخابات مجلس را بسیار زودتر از موعد برافروخته است. موضوعی که شاید ذهن بسیاری از دولتمردان را در بدنه دولت درگیر نموده و ممکن است تا از رسالت خود که همان خدمت رسانی به مردم است را فراموش کنند و درگیر رقابتهای سیاسی زود هنگام شوند.

 

بر اساس قانون، دولت یک وظیفه اصلی در انتخابات دارد و آن هم برگزاری انتخابات سالم دقیق و قانونی است. لذا دولت باید تلاش کند که در تمام مراحل در چارچوب قانون حرکت کند و به رأی و نظر مردم احترام بگذارد.

 

به هر تقدیر، بیشتر از آن چیزی که برخی از دولتمردان متصورند؛ مردم ایران اسلامی رشد و توسعه سیاسی قابل توجهی داشته‌اند. نه شخص رئیس جمهور و نه هیچ کس دیگر نمی‌تواند نقشه راه و پارادایم خود را به مردم ایران تحمیل کند. یکی از افتخارات نظام این است که با ایجاد فضای منطقی و آزاد، باعث ارتقاء فهم سیاسی مردم شده است. لذا این مردم هستند که در کارزارهای انتخاباتی به سهولت به تکلیف خود عمل می‌کنند.

 

به هر حال شایسته است رئیس جمهور دغدغه انتخابات مجلس پایان سال را نداشته باشد و به دنبال رفع نیازهای اولیه مردم و مشکلات اقتصادی ناشی از حجم انبوه واردات و بیکاری جوانان و افت سطح علمی کشور باشد.

محسن صابر

انتهای پیام/