ولایت‌پذیری، مهم‌ترین ویژگی «شهید بابانظر» بود/ اخراج از تیم ملی کشتی به خاطر فعالیت‌های انقلابی/ شوخی با ترکش‌های پدر بازی دوران کودکی‌مان بود
ولایت‌پذیری، مهم‌ترین ویژگی «شهید بابانظر» بود/ اخراج از تیم ملی کشتی به خاطر فعالیت‌های انقلابی/ شوخی با ترکش‌های پدر بازی دوران کودکی‌مان بود
فرزند سردار شهید نظرنژاد (بابانظر) با تأکید بر اینکه «ولایت‌پذیری» و «شجاعت» از مهم‌ترین ویژگی‌های شهید بابانظر بود، گفت: شهید بابانظر 92 درصد جانبازی داشتند و بیش از 140 ترکش در بدن ایشان بود که به یکی از بازی‌های عالم کودکی‌مان با برادرم تبدیل شده بود.

به گزارش خبرنگار نسیم سرخس، فردا جمعه ششم مردادماه، نهمین یادواره سردار شهید محمدحسن نظرنژاد (بابانظر) در محل بهشت رضا مشهد، حسینه شهدا برگزار می‌شود؛ به همین بهانه و برای آشنایی بیشتر با زندگی استثنایی شهید بابانظر با فرزند ایشان به گفتگو نشستیم.

 

مرتضی نظرنژاد در گفتگو با خبرنگار نسیم سرخس، با تأکید بر اینکه سردار شهید محمدحسن نظرنژاد در میان تمامی کسانی که جنگ را تجربه کرده بودند یک استثناء بود، اظهار کرد: شهید بابانظر برنامه‌های انقلابی‌شان را از ابتدای دهه ۵۰ شروع کردند و چندین بار هم توسط ساواک دستگیر شدند.

 

شهید نظرنژاد جزو ۱۲۰ نفر اولی بودند که سپاه خراسان را راه‌اندازی کردند

فرزند سردار شهید نظرنژاد افزود: فعالیت‌های انقلابی شهید بابانظر تا پیروزی انقلاب اسلامی ادامه داشت و پس‌ازآن وارد کمیته انقلاب اسلامی‌شدند و در کمیته جزو فرماندهان بودند.

 

وی خاطرنشان کرد: پس‌ازآن که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تشکیل شد، شهید نظرنژاد جزو ۱۲۰ نفر اولی بودند که سپاه خراسان را راه‌اندازی کردند.

 

نظرنژاد تصریح کرد: شهید بابانظر در قائله‌های گنبد، کردستان و طبس حضور داشتند و بخشی از فعالیت‌های وی در سپاه منطقه صالح‌آباد بود.

 

وی بابیان اینکه اوج فعالیت‌های شهید بابانظر در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در جنگ ایران و عراق بود، اظهار داشت: شهید بابانظر رشادت‌های زیادی از خودشان در جنگ تحمیلی نشان دادند و سال ۷۰ بود که از مناطق جنگی برگشتند.

 

شهید بابانظر سال ۷۰ از منطقه برگشتند

فرزند سردار شهید نظرنژاد ادامه داد: جنگ تحمیلی سال ۶۷ تمام شد و بسیاری از رزمندگان عزیز برگشتند، اما شهید بابانظر سال ۷۰ از منطقه برگشتند و سال ۷۵ به فیض شهادت نائل آمدند.

 

وی بیان کرد: شهید بابانظر جزو اولین نفراتی بودند که به جبهه رفتند و جزو آخرین نفراتی هم بودند که از جبهه برگشتند و این‌ یکی از استثنائات زندگی پدرم بود.

 

شوخی با ترکش‌های پدر بازی دوران کودکی‌مان بود

نظرنژاد در ادامه به مجروحیت‌های شهید بابانظر اشاره کرد و اظهار داشت: شهید بابانظر ۹۲ درصد جانبازی داشتند؛ تخلیه چشم چپ، پاره شدن پرده گوش چپ و برداشتن ۱۰ سانت از روده کوچک فقط بخشی از مجروحیت‌های شهید بابانظر بود.

 

وی افزود: بیش از ۱۴۰ ترکش در بدن سردار شهید نظرنژاد بود که یکی از بازی‌های عالم بچگی‌مان نیز با برادرم شوخی با ترکش‌های پدرم با آهن‌ربا بود.

 

فرزند سردار شهید نظرنژاد عنوان کرد: این‌یکی از استثنائاتی است که فردی بااین‌همه مجروحیت، صبح بلند شود و بدون راننده در محل کار حاضر شود و بازهم حتی یک‌قدم از آرمان‌ها و ارزش‌های انقلاب اسلامی عقب‌نشینی نکند.

 

وی با تأکید بر اینکه شهید بابانظر درراهی که انتخاب کرده بودند از خودشان استقامت نشان می‌دادند، افزود: کسی که ۷۰ درصد جانبازی در سال ۶۲ داشته، یعنی فردی است که ازلحاظ شرعی و قانونی بازنشسته است و می‌تواند در خانه بنشیند، اما این در حالی است که شهید تازه سال ۷۰ از منطقه جنگی برمی‌گردند.

 

نظرنژاد بیان کرد: شهید بابانظر عزم راسخی در پیشبرد اهداف و افکار خودشان، پیشبرد اهداف و آرمان‌های انقلاب اسلامی و دوستان شهیدشان داشتند.

 

جمله معروف «مؤمن باش، چون شجاعت نمی‌تواند بدون ایمان باشد»

وی در ادامه به بخشی از وصیت‌نامه سردار شهید نظرنژاد که بیان می‌کنند، «مؤمن باش، چون شجاعت نمی‌تواند بدون ایمان باشد»، اشاره و تصریح کرد: اگر در عمق این جمله بیندیشیم متوجه خواهیم شد که پدرم بسیاری از حرف‌ها را خواسته به ما با این جمله برساند.

 

فرزند سردار شهید نظرنژاد ادامه داد: شهید بابانظر کسی است که در تمامی عملیات‌ها مجروح می‌شوند؛ مادرم نقل می‌کرد که پدرتان را در پایان هر عملیات در بیمارستان‌های شیراز و تهران جستجو می‌کردیم.

 

نظرنژاد خاطرنشان کرد: دوستان و هم‌رزمان پدرم نقل می‌کردند ما ندیدیم که حتی یک‌بار صدای سوت توپ و موشک بیاید و شهید بابانظر روی زمین دراز بکشد.

 

اتفاق دوران جوانی

وی اظهار داشت: اتفاقی در زمان جوانی پدرم می‌افتد که ایشان را در امر ایمانشان پایدارتر می‌کند و همین امر موجب می‌شود که شجاعتشان هم زیاد شود؛ وقتی ایمان به کاری داشته باشیم و درراهی که قدم برمی‌داریم مطمئن باشیم دیگر هیچ ترسی معنا پیدا نمی‌کند.

 

فرزند سردار شهید نظرنژاد در ادامه به فعالیت ورزشی این شهید سرافراز اشاره و عنوان کرد: شهید بابانظر در سن ۱۳ سالگی قدرت بدنی بالایی داشتند و در سن ۱۴، ۱۵ سالگی نیز توانسته بودند پشت پهلوان کشتی روستای محل سکونتشان را به خاک بزنند و درواقع از همان زمان بود که پدرم وارد گود کشتی شدند.

 

نظرنژاد افزود: پدرم در دهه ۴۰ به مشهد می‌آیند که ازلحاظ فرهنگی و حجاب آن زمان این شهر وضعیت مناسبی نداشته و جوانان فعالیت فرهنگی و تفریحی خوبی نداشتند و قاعدتاً تفریحشان سینماها بوده که از وضعیت اسلامی خوبی برخوردار نبوده است، به همین منظور شهید بابانظر به همراه دوستانشان در انتهای سی متری طلاب قسمت گلشور، گود کشتی چوخه این منطقه را راه‌اندازی می‌کنند.

 

وی تصریح کرد: شهید بابانظر جمع زیادی از جوانان مشهد را هر هفته جمعه‌ها در این گود کشتی جمع می‌کردند و فضای تفریحی و فرهنگی مناسبی را برای آن‌ها ایجاد کرده بودند.

 

اخراج از تیم ملی کشتی به خاطر فعالیت‌های انقلابی

فرزند سردار شهید نظرنژاد افزود: شهید بابانظر پس از مدتی عضو تیم کشتی آزاد شرکت برق مشهد شدند و از آن طریق نیز با شرکت در مسابقات در دهه ۵۰ به عضویت تیم ملی درمی‌آیند.

 

وی اظهار کرد: فعالیت‌های انقلابی پدرم باعث می‌شود که متأسفانه از تیم ملی کشتی اخراج شوند و پس‌ازآن فعالیت خودشان را در کشتی باچوخه ادامه می‌دهند.

 

نظرنژاد در ادامه به مهم‌ترین ویژگی شهید بابانظر اشاره کرد و اظهار داشت: بزرگان و شهدای ما ویژگی‌های خاصی داشتند که هرکدام به شکلی در زندگی‌شان برجسته بوده است.

 

«ولایت‌پذیری»، مهم‌ترین ویژگی شهید بابانظر

وی بیان داشت: مهم‌ترین ویژگی شهید بابانظر «ولایت‌پذیری» و «شجاعت» ایشان بود؛ یعنی وقتی حضرت امام (ره) صحبتی می‌کردند و دستوری می‌دادند، باید آن کار انجام می‌شد و پدر خودش را ملزم به آن کار می‌کرد.

 

فرزند سردار شهید نظرنژاد عنوان کرد: در قائله کردستان وقتی دستور امام (ره) صادر شد، پدرم آن زمان فرمانده صالح‌آباد بودند؛ شهید رستمی با بابانظر تماس می‌گیرند و پدرم شبانه خودشان را به مشهد می‌رسانند و حرف امام (ره) را نمی‌گذارند از شب به صبح بماند و با تعدادی از بچه‌های سپاه به سمت کردستان حرکت می‌کنند.

انتهای پیام/