به گزارش نسیم سرخس، «جمهوری اسلامی ایران به انرژی هسته ای دست یافت»، «ایران اولین ماهواره بومی خود را با موفقیت به فضا پرتاب کرد»، «رتبه هفتم ایران در نانو تکنولوژی»، «اولین پهپاد ایرانی رونمایی شد»، «ایران در تولید دارو رتبه اول را در خاورمیانه کسب کرد»، «ناوشکن جماران رونمایی و به آب انداخته شد»، «جنگنده صاعقه رونمایی شد»، «تولد «بنیانا» اولین گوساله شبیه سازی شده خاورمیانه»؛ این عناوین خبری تنها بخش بسیار کوچکی از دستاوردهای بزرگ انقلاب اسلامی ایران را نشان می دهند.
انقلاب اسلامی را باید سرآغاز تحولات بزرگ و بنیادین در ایران، منطقه، جهان اسلام و جهان غیراسلام دانست؛ رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره) از انقلاب اسلامی با عناوینی چون «معجزه قرن» یاد کرده و همین کلمه برای توصیف عظمت و بزرگی انقلاب اسلامی کفایت میکند.
یکی از اهداف راهبردی دشمنان در جنگ نرم علیه انقلاب و جمهوری اسلامی، ایجاد یأس و ناامیدی در جامعه و بهویژه در نسل جوان نسبت به آینده از طریق سیاهنمایی، بزرگ کردن مشکلات، زیر سؤال بردن و یا کمارزش جلوه دادن دستاوردهای انقلاب و ناکارآمد نشان دادن نظام دینی است. دشمنان تلاش میکنند تا از طریق قدرت رسانهای خود، جلوی درک واقعیات انقلاب اسلامی و دستاوردهای ارزشمند جمهوری اسلامی از سوی جوانان ایرانی را گرفته و با نوعی واقعیتپنداری برای آنان، در پشتوانههای مردمی انقلاب و نظام جمهوری اسلامی خلل وارد سازند.
انقلاب اسلامی با شعار «استقلال آزادی جمهوری اسلامی» در ایران به پیروزی رسید و مهمترین دستاورد این پیروزی، فروپاشی نظام سلطنتی و دیکتاتوری طاغوت با سابقه ۲۵۰۰ ساله از یک طرف و برقراری حاکمیت ملی با استقرار نظام مردمسالاری دینی با عنوان «جمهوری اسلامی» با رای بیش از ۹۸ درصد ملت از طرف دیگر بود.
قانون اساسی جمهوری اسلامی از بزرگترین دستاوردهای انقلاب اسلامی است؛ در اصل ششم قانون اساسی آمده است: «در جمهوری اسلامی ایران، امور کشور باید به اتکاء آراء عمومی اداره شود از راه انتخابات: انتخاب رئیسجمهور، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اعضای شوراها و نظایر اینها، یا از راه همهپرسی در مواردی که در اصول دیگر این قانون معین میگردد.» بر اساس این اصل، ایران در طی ۳۷ سال گذشته از حاکمیت ملی برخوردار بوده و تمامی مسئولان در حوزههای مختلف با رای مستقیم یا غیرمستقیم مردم انتخاب شدهاند.
شعارهای «نه شرقی نه غربی – جمهوری اسلامی» و«استقلال آزادی – جمهوری اسلامی» گویای یک واقعیت تلخ بود.
این واقعیت تلخ همان به تاراج رفتن استقلال ایران با سلطه قدرتهای خارجی برای یک دوره طولانی است. با انقلاب اسلامی، ایران از یک طرف از سلطه قدرتهایی خارجی رها شد و از طرف دیگر با حفظ استقلال در سیاست خارجی، مسیر توسعه قدرت برای تحقق آرمانهای انقلاب و اهداف والای جمهوری اسلامی را در پیش گرفت. در حالیکه حکومت پهلوی چه در دورهی رضاشاه و چه در دوره محمدرضا شاه کاملاً به بیگانه وابسته بود، جمهوری اسلامی با تکیه بر قدرت مردم توانست برای حفظ استقلال ایران، در برابر قدرتهای استکباری و بهویژه آمریکا دست به مقاومت زده و طی ۳۷ سال گذشته، تمامی توطئههای آنان را خنثی نماید.
دفاع ازمحرومان و مستضعفان از یک طرف و ایستادگی و مبارزه با ظالمان و ستمگران به عنوان یک اصل ثابت در سیاست خارجی جمهوری اسلامی، ایران را به کانون الهامبخش برای ملتهای آزادیخواه تبدیل کرده است.
عقبماندگی علمی و فناوری کشور ایران در دوران قبل از انقلاب، برای ایرانیان با سابقه فرهنگی و تمدنی بسیار آزاردهنده بود. غلبه بر این عقبماندگی، عبور از مرزهای دانش و دستیابی به پیشرفتهترین فناوریها با هدف ایجاد تمدن نوین اسلامی، از آرمانهای انقلاب اسلامی است. در سالهای گذشته رهبر فرزانه انقلاب اسلامی، با تمرکز بر روی تولید علم در ایران و مطرح نمودن موضوعاتی چون جنبش نرمافزاری و جهاد علمی، زمینههای خوبی را برای پیشرفت در عرصه علوم و فنون نوین در کشور فراهم ساختند. پیشرفتهای علمی و دستیابی جمهوری اسلامی به برخی از فناوریهای نوین در سالهای اخیر، بهگونهای حیرتانگیز است که غربیها به شدت نگران شده و یکی علل تشدید فشارهای آنان بر ایران با بهانههایی از جمله موضوع هستهای و موشکی، تلاش میکنند تا جلوی پیشرفتهای ایران را بگیرند.
سرعت پیشرفت علمی در ایران براساس گزارش محافل علمی بینالمللی، ۱۱ برابر سرعت متوسط رشد علم در جهان است. این عدد نشان میدهد که ایران با چه سرعت بالایی در حال کمکردن فاصله خود نسبت به کشورهای پیشرفته جهان بوده و با این سرعت میتواند روزی از تمامی کشورها در عرصه تولید علم جلوتر باشد.
جمهوری اسلامی ایران، در حال تبدیل شدن به قطب پزشکی در غرب آسیا است؛ جمهوری اسلامی اکنون کشوری هستهای شده است؛ ورود به باشگاه فضایی جهان از دیگر آثار و نتایج دستاوردهای علمی و فناوری کشور در دوران پس از انقلاب است؛ دستاوردهای ارزشمند در حوزه نانو، لیزر و … از دیگر آثار پیشرفتهای علمی و فناوری ایران بعد از انقلاب است؛ با انقلاب اسلامی، سیستم دفاعی – نظامی و امنیتی کشور به طورکلی متحول شده و در کنار ارتش جمهوری اسلامی، نهادهای دیگر چون سپاه، بسیج و کمیتههای انقلاب اسلامی شکل گرفتند؛ تجارب دوران دفاع مقدس و مجاهدتهای پس از آن، موجب شده تا امروزه، جمهوری اسلامی از نظر قدرت دفاعی، در سطح بازدارندگی قرار گیرد؛ قدرت دفاعی – نظامی ایران، نه تنها ازعوامل بسیار مهم درتأمین امنیت ملی کشور میباشد، بلکه دستاوردهای این حوزه معادله قدرت در منطقه را به نفع متحدین جمهوری اسلامی تغییر داده است؛ تأثیر دستاوردهای این حوزه را میتوان در جنگهای ۳۳ روزه، ۲۲ روزه و ۸ روزه لبنان و فلسطین ملاحظه کرد؛ هماکنون تحولات میدانی سوریه تحت تأثیر تجارب ارزشمند جمهوری اسلامی به نفع مردم و حاکمیت سوریه در تغییر است.
حضرت امام (ره) به عنوان رهبر کبیر انقلاب اسلامی و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، در فاصله زمانی پیروزی انقلاب در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ تا قبل از رحلت در خرداد ۱۳۶۸، به برخی از دستاوردهای انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در قالب سخنرانی، صدور پیام و یا بیانیه اشاره کردهاند؛ از دیدگاه حضرت امام (ره)، انقلاب اسلامی توانست اسلام واقعی و ناب را زنده کند و قدرت و عظمت اسلام را به نمایش بگذارد.
حضرت آیتالله العظمی امام خامنهای (مدظله العالی) نیز مانند حضرت امام (ره)، در مقاطع مختلف به تبیین و تشریح دستاوردهای انقلاب اسلامی و پیشرفتهای جمهوری اسلامی پرداختهاند.
رهبر فرزانه انقلاب اسلامی، توسعه قدرت جمهوری اسلامی، بیداری اسلامی، افت قدرت نظام سلطه را از واقعیتهایی میدانند که در پی انقلاب اسلامی به وقوع پیوسته و بر این اعتقاد هستند که جهان بر سر یک پیچ تاریخی قرار دارد و هندسه سیاسی جهان در حال تغییر میباشد؛ معظمله ایجاد تمدن نوین اسلامی در آینده نزدیک را نوید میدهند و آنچه باید هدف باشد همین ایجاد تمدن نوین اسلامی است.
یادداشت: علیرضا علی صوفی
انتهای پیام/