به گزارش نسیم سرخس، یکی از مباحثی که مدام در آیات و روایات و سخنان بزرگان مطرح می شود، مسئله بصیرت است.
به طور مثال امام علی علیه السلام می فرمایند کسی که بصیرت ندارد، رای و نظر او بی ارزش است و می فرمایند بصیرت نوری است که به وسیله آن در میان مردم حرکت می کنیم.
بصیرت یعنی به کارگیری عقل به جای احساس و برخورد منطقی و عقلانی با مسائل پیرامون و گرفتن آمار و اطلاعات و داده ها و تبیین عقلانی نمودن آن و شناخت کجی از راستی و درستی از غلط است و این کار ساده و آسانی نیست.
وقتی به تاریخ رجوع می کنیم و به خصوص تاریخ اسلام مشاهده می کنیم این نیرو و قدرت تعقل و این نور بصیرت هرکجا که بود، مسلمین پیروز شدند و هر جا که شکست و نابودی داشتند به خاطر عدم وجود این قوه الهی و این نور خدایی بوده است.
بصیرت نور خداست که در قلب ها و انسان ها می تابد و اگر انسان از این نور بی بهره باشد متضرر خواهد شد.
به طور مثال در واقعه خانه نشینی امام علی علیه السلام نمی توان چند نفر را مقصر دانست بلکه اکثر مهاجر و انصار مقصر بودند که بصیرت نداشتن و به خطا رفتند.
همین در زمان امام حسن علیه السلام و بارزترین آن در زمان امام حسین علیه السلام بود که نشان داد بصیرت نقطه جدایی نادان و احمق از دانا و عاقل است؛ نشان داد مسلمان نادان و بی بصیرت حتی سر از تن امام خود جدا می کند، قربتا الی الله و با غسل شهادت.
بصیرت شناخت منطقی و عقلانی از دین است. بهتر بگوییم تنها فرق بین عزیزترین انسان ها مثل امام علی علیه السلام و ذلیل ترین انسان ها یعنی ابن ملجم و یا عزیزی چون امام حسین علیه السلام و ذلیلی چون شمر، فقط یک فرق است و آن هم تفاوت شناخت از دین است و لاغیر، یعنی همان بصیرت.
ابن ملجم و شمر هر دو قاری و حافظ قرآن اند و اهل نماز، روزه، زکات و خمس و در فروع دین با امام علی و امام حسین علیه السلام هیچ فرقی ندارند و لذا فرق فقط در شناخت و بصیرت است، چرا که این دین از جنس نماز و روزه، زکات و رکوع وسجده نیست، بلکه دین از جنس شناخت و اعتقاد است و این شناخت منطقی و عقلایی از دین است که علی و حسین می سازد و شناخت غیرعقلانی است که ابن ملجم و شمرمی سازد.
این نور خدایی یعنی بصیرت سن و سال نمی شناسد و چه بزرگانی باسابقه های درخشان که از دین منحرف شدند و چه جوانان و نوجوانانی که هدایت شدند.
تاریخ پر است از این قضایا؛ در عصر خودمان هم این مصادیق زیاد است به طور مثال در هشت سال دفاع مقدس نمونه زیادی داشتیم از این جوانان و نوجوانان. شهید فهمیده نمونه ای بارز از آن است که امام روح الله فرمودند، رهبر ما آن نوجوان ۱۳ ساله است و این وصف به خاطر درجه علمی، فقهی و فلسفی شهید فهمیده نبود، بلکه به خاطر بصیرت و شناخت دقیق او از دین بود که امام حسین علیه السلام نیز بر آن تاکید فرمودند.
مشکل امروز جهان اسلام هم پایین بودن درجه بصیرت است. از بعد پیامبر اعظم، یازده امام معصوم را شهید کردند و مردم فقط نظاره گر بودند، چون نمی دانستند چه کسانی دارند شهید می شوند.
و این نور آخری و آخرین سفیر الهی را خدای متعال از بشریت گرفت تا وقتی که درجه بصیرت مردم به حدی برسد که دیگر سرنوشت این امام مثل پدران و اجداد بزرگوارش نشود. لذا امام زمان (عج) زمانی می آید که مردم به آن حد از بصیرت و آگاهی و شناخت رسیده باشند و بهتر بگوییم او آمدنی نیست، آوردنی است.
انتهای پیام/
فدایی رهبر
تاریخ : ۱۹ - آبان - ۱۳۹۴کربلا در کربلا می ماند اگر زینب نبود
خودم
تاریخ : ۱۹ - آبان - ۱۳۹۴از بعد پیامبر اعظم، یازده امام معصوم را شهید کردند و مردم فقط نظاره گر بودند، چون نمی دانستند چه کسانی دارند شهید می شوند!!!!
این جمله اشتباهه اهل بین و ائمه سلام الله علیهم حجت رو بر خلق تمام میکردن و جای جهل برای کسی نمیگذاشتند و قاتلین حضرات معصومین با علم به امامت ایشان دست به این اقدام میزدند در مورد مامون و حتی شمر مطالبی در تاریخ هست که نشان از اتمام حجت برای این ملعون ها دارد .
معلم1
تاریخ : ۲۰ - آبان - ۱۳۹۴برداشت بنده از مطلب نویسنده محترم اینطور نیست.بحث اتمام حجت با نداشتن بصیرت و واقف نبودن به جایگاه ائمه دو بحث متفاوت است.اگر واقعا بصیرت بود پس چرا اکثریت مهاجر و انصار بعد پیامبر سکوت کردند.چرا اکثریت در زمان امام حسن و امام حسین وسایر ائمه ساکت بودند.لذا بصیرت عموم مردم واقعا پایین بود..
خودم
تاریخ : ۲۰ - آبان - ۱۳۹۴دلیلش رو باید در کلام خود اهل بیت پیدا کرد امام حسین (ع) دلیل صف ارایی دشمن در مقابل خودش رو اینطور مطرح میکنه که اینها شکم هاشون از حرام پر شده و دلایل دیگه ای هم مطرح شده وگرنه با این برداشتی که شما میگی میشه خود امام رو متهم کرد به اینکه چرا بصیرت رو ایجاد نکرده مگه غیر اینه که از اولین وظایف امام شناساندن خودش به مردم که در موارد مختلف ایمه از خودشون تعریف میکنند و به معرفی خودشون میپردازن . خلاصه ی کلام اینکه لازم نیست مطالب و کلید واژه های روز سیاست ایران رو با تاریخ و اهل بیت ترکیب کنیم چون قهرا دچار اشتباه میشیم . امام حجت رو بر تمام امت تمام کرده و جای هیچ شبهه ای باقی نگذاشته مگه غیر اینه که جعده همسر امام حسن قاتل ایشون بود ؟؟ حالا یعنی جعده شناخت نداشت به جایگاه امام ! قطعا داشت اما مسایلی بود که مانع از این بود که از امامش پیروی کنه .
معلم1
تاریخ : ۲۰ - آبان - ۱۳۹۴شما لطفا یه بار دیگه متن رو بخوانید.بصیرت نور خداست که به هر دلی نمیتابد.معلوم است که شکم ها که پر از مال حرام باشد بصیرت پیدا نمیکند.دوباره متن رو بخوانید.
معلم1
تاریخ : ۲۰ - آبان - ۱۳۹۴ضمنا بحث واژه های سیاسی روز نیست بحث اینه که بصیرت گذشته و حال نداره امریست که در تاریخ هر روز تکرار میشود.
ثانیا شما درست میفرمایید امام علیه السلام در هر عصری اتمام حجت میکنند ولی بصیرت جدای از اتمام حجت است .اتمام حجت امریست که از امام صادر میشود بدون کم و کاست.ولی بصیرت چیزی است که باید از طرف مقابل و مردم باشد یعنی قابلیتش رو داشته باشند که هرکی به دلیلی ممکنه نداشته باشه.یکی حرام خواری و دیگری دنیا طلبی و….
ثالثا شما فرمودی مگه امام رو نمیشناختن و زن امام حسن رو مثال زدید.بله اون شناخت عمومی رو که همه داشتند ولی بصیرت شناخت و اصلاعات عمومی نیست وگرنه همه مردم دنیا بصیر بودند از اول تا آخر.بصیرت نور خداست که به دل و عقل انسان میتابد تا انسان راستی را از کجی تشخیص دهد بخصوص موقع فتنه.و این نور به هر عقل و دلی نمیتابد و باید قابلیتش رو داشته باشد.بی بصیرتی یعنی اون جایی که جلو امام حسین رو کرفتند بجرم اختلاف بین مسلمین.بی بصیرتی یعنی اون جایی که شمشیر رو گلو علی گذاشتند که با قرآن نجنگ.امیدوارم تونسته باشم منظورم رو بیان کنم…….