به گزارش خبرنگار نسیم سرخس، هر چند هنوز برخی نارضایتیها و گلایهها از وضعیت بهداشت و درمان در شهرستان سرخس وجود دارد، اما بررسیهای خبرنگار نسیم سرخس نشان میدهد در یک سال گذشته این حوزه روند توسعهای مطلوبی داشته و به اذعان مسئولان بهداشت و درمان شهرستان، کار تشکیلاتیشان در حال ثمر دادن است.
مصطفی دلشاد، سرپرست شبکه بهداشت و درمان سرخس در گفتگوی تفصیلی با خبرنگار نسیم سرخس، با تأکید بر اینکه حوزه بهداشت و درمان در کشورمان سطحبندی منظمی دارد، اظهار کرد: اصولاً موافقتنامهها در حوزه بهداشت و درمان فرایند منظمی دارد که بایستی در استان و کشور مورد تأیید قرار بگیرد.
۹ مرکز جامع سلامت در سرخس فعال هستند
وی به فعالیتهای شبکه بهداشت و درمان سرخس در حوزه «بهداشت» اشاره کرد و افزود: هماکنون در شهرستان سرخس ۹ مرکز جامع سلامت فعال هستند که پس از اجرای طرح تحول سلامت در تمامی این مراکز پزشک ثابت (مستقر) داریم و تمامی مراحل ارجاع را انجام میدهند.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان سرخس با تشریح خدمات شبکه بهداشت و درمان شهرستان تصریح کرد: بسته خدمترسانی بهداشتی، از بدو تولد آغاز و تا دوران مدرسه و بعدازآن ادامه دارد و بر اساس سن نوع خدمت متفاوت میشود.
فعالیت ۴۵ بهورز در سرخس
دلشاد کلاسهای آموزشی ازدواج، آموزشهای قبل از بارداری و فرایند کامل بارداری، تست تیروئید و غربالگری، بهداشت محیط و آموزش آشنایی با بیماریها را بخشی از خدمتهای ارائهشده توسط شبکه بهداشت و درمان برشمرد و بیان داشت: تمامی این خدمات صرفهجویی برای کشور است؛ یعنی پیشگیری را مقدم بر درمان میدانیم.
وی در ادامه با بیان اینکه بیش از ۴۵ بهورز در شهرستان فعالیت دارند، خاطرنشان کرد: خدمات بهداشت خانواده، خدمات پیشگیری و مراقبت از بیماریها و واکسیناسیون از وظایف بهورزان است؛ همچنین بررسی وضعیت بهداشتی آب شرب، کلر آب و منابع آب روستاها و محلهای نگهداری دام توسط بهورزان انجام میشود.
اجرای طرحهای مشارکتی با بسیج شهرستان
سرپرست شبکه بهداشت و درمان سرخس فشار خون، ناراحتیهای قلبی، دیابت و حوادث را از جمله عوامل مرگومیر در کشور عنوان کرد و بیان داشت: در حوزه پیشگیری از بیماریها شبکه بهداشت و درمان برای سن ۳۰ سال به بالا دو خدمت تست فشار خون و خطرسنجی را انجام میدهد.
دلشاد خاطرنشان کرد: در طرحی با مشارکت بسیج جامعه پزشکی و بسیج سازندگی شهرستان این دو خدمت در دو روز برای بالغبر ۳۰۰ نفر انجام شد، اما مراجعات ما در مرکز بهداشت برای ارائه این دو خدمت قابلتوجه نیست.
۱۰۰ درصد جامعه روستایی سرخس پرونده الکترونیک سلامت دارند
وی در ادامه به تشکیل «پرونده الکترونیک سلامت» اشاره کرد و اظهار داشت: در حوزه تشکیل پرونده الکترونیک سلامت در چند سال گذشته کارهای بزرگی در شهرستان شده است، بهطوریکه امروز در جامعه روستایی شهرستان ۱۰۰ درصد پروندهها الکترونیکی شده و در جمعیت شهری هماکنون به ۵۰ درصد این آمار رسیده است.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان سرخس در ادامه عنوان کرد: در یک سال گذشته آزمایشگاه کندکلی و قوش خزائی را راهاندازی کردیم؛ همچنین در این مدت پنج خانه بهداشت تکمیل و راهاندازی شده است.
دلشاد اضافه کرد: دو مرکز قوش عظیم و ابراهیمآباد نیمهتمام هستند و تاکنون ۵۰ درصد رشد فیزیکی داشتهاند.
وی با تأکید بر اینکه بهورزان ما تا دورترین نقاط شهرستان را پوشش میدهند، گفت: در حال حاضر ۱۰ بهورز فارغالتحصیل در شهرستان داریم و ۱۰ بهورز دیگر در حال آموزش هستند.
اجرای طرح ارجاع سطح ۲ در سرخس
سرپرست شبکه بهداشت و درمان سرخس با اشاره به اینکه هماکنون طرح ارجاع سطح ۲ نیز در شهرستان اجرا میشود، افزود: از حدود یک ماه گذشته این طرح در شهرستان اجرایی شده و ۵۰ درصد نوبتدهیها به ارجاع سطح ۲ اختصاص یافته است.
دلشاد به خدمات اورژانس ۱۱۵ شهرستان اشاره و عنوان کرد: در حال حاضر پایگاه شهری، مزداوند، بزنگان، گنبدلی و پل خاتون بهصورت شبانهروزی به همشهریان خدمترسانی میکنند؛ همچنین پایگاه شهری دو را راهاندازی کردیم که فعلاً با توجه به کمبود نیروی انسانی برخی روزها فعالیت دارد.
وی در ادامه به آخرین وضعیت بیمارستان لقمان، تنها بیمارستان عمومی شهرستان اشاره و اظهار داشت: در حال حاضر در بیمارستان عمومی ۶۴ تختخوابی شهرستان، ۲ متخصص زنان، ۲ جراح عمومی، ۲ متخصص بیهوشی، ۲ متخصص داخلی، یک متخصص قبل، روانپزشک، پاتولوژی، رادیولوژی، اطفال و ارتوپدی فعالیت دارند.
اتمام حدود ۲۰ پروژه نیمهتمام در حوزه بهداشت و درمان سرخس
سرپرست شبکه بهداشت و درمان سرخس به زایشگاه بیمارستان اشاره و تصریح کرد: در یک سال گذشته زایشگاه بیمارستان و بلوک زایمانی، با بهترین امکانات ممکن در حال خدمترسانی به همشهریان است.
دلشاد با تأکید بر اینکه در یک سال گذشته حدود ۲۰ پروژه نیمهتمام حوزه بهداشت و درمان شهرستان را به اتمام رساندیم، گفت: یکی از این پروژهها کلینیک تخصصی بود که با هزینهای بالغبر یک میلیارد تومان راهاندازی و از حدود دو ماه گذشته خدمترسانی خودش را به مردم شریف شهرستان شروع کرده است.
ایجاد انبار دارویی در بیمارستان عمومی سرخس
وی ایجاد انبار دارویی، راهاندازی پایگاه اورژانس شهری و تجهیز پانسیون پزشکان در بیمارستان لقمان را از دیگر اقدامات شبکه بهداشت و درمان سرخس در یک سال گذشته برشمرد و افزود: بخش دیالیز بیمارستان که یکی از بخشها مهم بیمارستان محسوب میشود، تنها ۲۰ درصد رشد فیزیکی داشت، اما با تلاش همکاران و کار تشکیلاتی امروز به پیشرفت فیزیکی بالای ۹۵ درصد رسیده است.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان سرخس با اشاره به اینکه فرایندهای درمان اصلاح شده و امروز کمبودی در مصرفیها نداریم، بیان کرد: از حدود ۱۱ ماه قبل مشکل پزشک عمومی بیمارستان تا حدودی حل شد، اما به دلایلی همچون بار مراجعهکننده زیاد، بیشترین فعالیت این پزشکان در بخش اورژانس بیمارستان است.
دانشگاه علوم پزشکی برای تحویل دی کلینیک غدیر نفت آمادگی کامل دارد
دلشاد با اشاره به روند پیگیری الحاق دی کلینیک غدیر نفت به بیمارستان لقمان شهرستان تصریح کرد: دو مسیر برای تحویل این دی کلینیک به دانشگاه علوم پزشکی بررسی شد و یک ماه گذشته سه معاون دانشگاه و ۱۰ تا ۱۵ گروه کارشناسی از این دی کلینیک بازدید داشتند.
وی با تأکید بر اینکه دانشگاه علوم پزشکی پای کار آمده و ۱۰۰ درصد مراحل تغییر و تحول را انجام داده و مستندات خودش را به وزارت نفت ارائه کرده است، اظهار داشت: منتظریم در این رابطه وزارت نفت خروجی بدهد.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان سرخس در پایان با بیان اینکه ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در شهرستان بهصورت ۲۴ ساعته است و خودمان را همیشه در نقطه بحران احساس میکنیم، از دادستان عمومی و انقلاب سرخس، نماینده سرخس در مجلس شورای اسلامی، بسیج و سپاه و فرمانداری شهرستان برای حمایت از شبکه بهداشت و درمان تقدیر کرد.
انتهای پیام/