به گزارش نسیم سرخس به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از میانا، بناهای تاریخی چون نمادی از هویت فرهنگی و بقای مردم آن منطقه و همچنین بخشی از میراث ملت ایران محسوب می شود در اکثر شهرهای قدیمی، بناها و بافتهای دارای ارزش تاریخی و فرهنگی در مناطق فرسوده شهری قرار دارند، متاسفانه عدم توجه به این گنجینه های تاریخی علاوه بر ایجاد مشکلات عمده و به دور ماندن از خدمات شهری برای ساکنان این محلات، بناها و بافتهای با ارزش تاریخی را نیز در معرض خطر تخریب قرار داده است. با انجام مطالعات اصولی در این زمینه شناخت عوامل ایجاد اختلال و بررسی نیازهای ساکنان این بافتها می توان علاوه بر ساماندهی و احیای کالبد شهری در این مناطق با هدف فراهم کردن بستر مناسب برای ارائه خدمات شهری به ساکنان می توان زمینه جذب گردشگران برای بازدید از محوطه ها و بناهای تاریخی را نیز فراهم کرد.
شهرستان میانه به عنوان بزرگترین شهرستان استان آذربایجان شرقی به لحاظ وسعت تا به امروز با نزدیک به ۳۰۰ اثر به ثبت رسیده بعد از مرکز استان بیشترین تعداد آثار باستانی را در میان شهرستان های استان آذربایجان شرقی را به خود اختصاص داده است.
از دو حمام قدیمی در شهر تر کمنچای به نام های گرمابه میرزا تقی خان امیر کبیر و گرمابه همت استفاده می شد. حمام امیر کبیر از جمله آثار تاریخی شهرستان میانه است که در اوایل حکومت احداث شد. این حمام که جزو بناهای تاریخی درون شهری محسوب می شود در حال تخریب است که توجه بیشتر مسئولین میراث فرهنگی را می طلبد.
به گفته اهالی منطقه این حمام همزمان به دستور امیر کبیر ساخته شده است و اداره حمام از سالیان گذشته بر عهده مردم بوده است.وجود سکوها و خزینه (استخر) در معماری قدیمی این حمام تاریخی و تامین آب آن از قنات نکات قابل توجه در خصوص این بنای تاریخی است.
ترکمانچای در ۴۵ کیلومتری شهرستان میانه؛ و در کنار جاده قدیم ترانزیتی تبریز-تهران واقع شده است. این شهر جزو شهرهای قدیمی آذربایجان و در دامنههای جنوبی کوههای بُزقوش قرار دارد و همچنین آب و هوای آن کوهستانی و معتدل است، در فصل زمستان به شدت سرد، با بارش فراوان برف همراه است.
انتهای پیام/م