محمدعلی رهنما در گفتگو با خبرنگار نسیم سرخس، با اشاره به اهمیت کشت گیاهان دانههای روغنی اظهار کرد: سطح زیر کشت محصول کلزا در سال جاری ۱۵۶ هکتار است که نسبت به سطح کشت سال گذشته که ۵۰ درصد بوده، ۲۱۲ درصد افزایش داشته است.
مدیر جهاد کشارزوی سرخس افزود: استفاده از بذرهای پُرمحصول و اصلاحشده و دستیابی به عملکرد مطلوب و درآمدزایی بالا و تعداد دفعات کمتر سمپاشی علیه آفات و بیماریها نسبت به کشت غلات، باعث ترغیب و تشویق کشاورزان به کاشت کلزا در شهرستان سرخس شده است.
وی خاطرنشان کرد: تناوب کشت محصولات کلزا و گندم باعث پایداری تولید گندم و بهبود عملکرد هر دو محصول میشود.
از بین دانههای روغنی، «کلزا» بهدلیل خاصیت سازگاری با محیط، نیاز آبی کم، ارزش تناوبی بالا، کنترل علفهای هرز، استفاده بهینه از رطوبت و بارندگی، مقاوم به سرما، برداشت زودهنگام و در نتیجه آماده شدن زمین برای کشت دوم و داشتن ۴۰ درصد روغن بسیار باکیفیت و ۵۷ درصد کُنجاله برای تعلیف دام یکی از دانههای روغنی باکیفیت در کشور است که توجه به توسعه کشت آن میتواند تحول بزرگی در بخش کشاورزی ایجاد کند.
به گفته کارشناسان با وجود مزایای فراوان توسعه کشت دانه روغنی کلزا در این زمینه بهشدت به واردات محصول وابسته هستیم.
همچنین بررسیهای ۲۰ ساله در کشور نشان میدهد با حمایت از توسعه کشت داخلی کلزا از یک طرف میتوان کشور را از وابستگی به واردات این محصول استراتژیک نجات داد، اثرات تحریم در صنعت غذا را خنثی کرد و از طرفی با تولید روغن سالم، ضریب امنیت غذایی و سلامت جامعه را ارتقا بخشید.
انتهای خبر/
- نویسنده : احسان بابائی