
به گزارش نسیم سرخس به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا، دکترحسین غلامی عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات علوم دامی در گفتگو با خبرنگار سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی گفت: متاسفانه در کشور ما بدلیل اینکه، بحث اصلاح نژاد نیازمند فرایند زمانی طولانی خصوصا در بخش دام است و از طرفی استادان اصلاح نژاد این مسئله را پیش نبرده اند، این مهم منجر به واردات نژاد بز فرانسوی و واردات ژن بز شیری در کشور شده است.
غلامی ضمن اشاره به اینکه واردات این نوع بزها علاوه بر بروز مسایل و مشکلات متعددی که در اثر قرارگرفتن در محیط جدید پدیدار می شود، افزود: واردات دام سبک در واقع راه میان بری برای تلاقی و آمیختگی با دام های بومی کشور در جهت افزایش تولید شیر است.
آسیب واردات بز در ایران
وی، بز را به “گاو خانواده های فقیر”تشبیه کرد و گفت: استفاده از شیر بز بیشتر در روستاها و عشایر کاربرد دارد.بطور مثال: گاوهای بومی ما در شمال کشور با جثه ای نحیف و وزن ۴۰۰ تا ۵۰۰ کیلوگرم، روزانه ۴ لیتر تولید شیر دارند ولی بز با وزن ۶۰ تا ۷۰ کیلوگرم، روزی ۴ و ۵ لیتر شیر تولید میکند.
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات علوم دامی،کشور به آسیبی که واردات دام سبک(بز) به کشور وارد میکند اشاره کرد و افزود: در کشور ۲۵ نژاد گوسفند و حدود ۸ نژاد بز داریم که واردات بی رویه دام سبک (بز و مشتقات ژنتیکی) آن تهدیدی جدی برای این بخش از دامپروری بوده که از طرفی منجر به از بین رفتن دام های بومی کشور میشود.
وی در پایان تاکید کرد: واردات دام سبک باعث میشود تا ۱۰ سال آینده گوسفند و بز بومی نداشته باشیم.
انتهای پیام/م
جعفری مقدم
تاریخ : ۲۰ - خرداد - ۱۴۰۲درود وسپاس فراوان به شما
واردات بز غیر بومی باعث نابودی دام سازگار با محیط میشود بهتر است به ا صلاح نژاد بوم ویا خالص نمودن دام بومی توجه بفرمایید باتشکر