به گزارش نسیم سرخس، سید مهدی طبایی متخصص پوست و مو گفت: ریزش مو علل گسترده و متفاوت دارد اما عمده ترین علت آن ریزش موهای ارثی و هورمونی است که هم استعداد بدنی و افزایش هورمون های مردانه در آن موثر می باشد.
وی اظهار داشت: ریزش مو اگر به هر دلیلی به صورت غیر قابل توجیه ایجاد شود، می تواند از برخی بیماری های داخلی خبر دهد.
طبایی بیان کرد: اختلالات تیروئید، بیماری های مرتبط با دستگاه روماتولوژی، روماتیسم و در حالت خطرناک تومور های نادر پوستی ممکن است با ریزش موهای ناحیه ای همراه باشد که نیاز به بررسی دارند.
این متخصص پوست و مو عنوان کرد: یکی از علل عمده ریزش مو در افراد استرس و اضطراب است که به طور موقت منجر به ایجاد این عارضه می شود.
وی با تاکید بر اهمیت شناخت علل اصلی ایجاد ریزش مو و درمان پس از آن اذعان کرد: ماینوکسیدیل یک داروی تایید شده در دنیا برای ریزش موی ارثی و همورمونی است که عامل زمینه ای ریزش مو بستگی به ژنتیک افراد دارد و هورمون های مردانه ای که در بدن وجود دارند به هیچ وجه درمان قطعی ندارند.
طبایی تصریح کرد: ماینوکسیدیل به طور نسبی در بعضی افراد منجر به ایجاد اثر می شود اما به دلیل آنکه موجب تغییرات ژنتیکی نمی شود تنها در زمان استفاده موثر است و چنانچه قطع شود فرد بعد از مدتی به حالت اول بر می گردد.
این متخصص پوست و مو افزود: متاسفانه برای ریزش موی ارثی و هورمونی هیچ دارو و درمان قطعی در دنیا وجود ندارد و معمولا تبلیغاتی که در این زمینه انجام می شود دارای جایگاه علمی نیست.
وی اظهار داشت: فیناستراید به عنوان یکی از داروهای تایید شده برای درمان ریزش موارثی و هورمونی درمان موقت به حساب می آید و می تواند پس از مدتی بازگشت کند. استفاده از این دارو با دوز استاندارد در افراد مناسب عوارض چندانی ندارد که برخی عوارض نادر آن با قطع دارو برگشت پذیر است.
طبایی گفت: خود درمانی و استفاده از داروهای ریزش مو بدون تجویز و نسخه پزشک عوارض جبران ناپذیری را به دنبال دارد که درمان ریزش مو با توجه به سابقه، شرح حال، نوع ریزش موی افراد، جنسیت و شرایط جسمانی درمان متفاوت است.
این متخصص پوست و مو بیان کرد: استفاده خودسرانه از داروهای درمانگر ریزش مو در داروهایی که به صورت خوراکی تجویز می شود می تواند باعث نارسایی برخی ارگان های داخلی شود و عوارض جبران ناپذیری را ایجاد کند که مصرف خودسرانه داروهای موضعی نیز گاهی باعث پیشرفت ریزش مو می شود.
وی تصریح کرد: در بسیاری از موارد استفاده از داروهای موضعی درمانگر ریزش مو به دلیل عوارض کمتری که دارند، برای درمان کافی هستند و به همین دلیل استفاده از داروهای خوراکی را کمتر توصیه می کنیم.
منبع:باشگاه خبرنگاران
انتهای پیام/