به گزارش نسیم سرخس به نقل از صبح توس، طرح یک فوریتی استانی شدن حوزه های انتخابیه مجلس شورای اسلامی در تاریخ نهم دی ماه سال گذشته توسط مجلس شورای اسلامی اعلام وصول گردید و در بیست و سوم فروردین امسال نیز طی بعد از بررسی کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور اصلاحاتی در آن صورت پذیرفت.
همانگونه که طرح مذکور در مجلس شورای اسلامی موافقان و مخالفان خود را دارد، بررسی های صبح توس از نمایندگان استان خراسان رضوی نیز حاکی از نظرات متفاوت نمایندگان این استان می باشد.
استانی شدن انتخابات سبب رشد ماهیت ملی و بلوغ مجلس میشود
سید امیر حسین قاضی زاده هاشمی، نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی و از موافقان طرح استانی شدن با بیان اینکه هر طرح و برنامهای دارای جنبههای مثبت و منفی است، خاطر نشان کرد: طرح استانی شدن انتخابات سبب رشد ماهیت ملی و بلوغ مجلس میشود.
وی در خصوص اینکه آیا این طرح سبب محرومیت زدایی میشود یا خیر؟ اظهار کرد: از حیث محرومیت و عدم محرومیت تفاوتهای بسیاری وجود دارد چرا که در برخی کلانشهرهای کشور میزان محرومیت بیش از شهرستانها است. در حال حاضر در مشهد مقدس بیش از یک میلیون نفر در مناطق محروم زندگی میکنند.
عضو مجمع نمایندگان خراسان رضوی تصریح کرد: با این طرح اختیارات دولتهای محلی افزایش پیدا میکند و سبب واگذاری بخشی از اختیارات نمایندگان مجلس به نمایندگان شورای شهرستانها میشود.
میزان رسیدگی نمایندگان به مشکلات مردم کاهش می یابد
رمضانعلی سبحانیفر، نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه استانی شدن انتخابات سبب ایجاد گسست بین مردم و مسئولان میشود اضافه کرد: وقتی میزان رسیدگی نمایندگان به مشکلات مردم کاهش یابد قطعا در میزان مشارکتها در انتخابات نیز تاثیر میگذارد.
وی با بیان اینکه مردم مهمترین سرمایه و افتخار نظام جمهوری اسلامی ایران هستند، عنوان کرد: این مردم هستند که در عرصههای مختلف سیاسی و اجتماعی کشور حضور مییابند و انقلاب و کشور را مورد حمایت قرار میدهند.
سبحانی فر تصریح کرد: تا زمانی که در کشور احزاب قدرتمندی وجود نداشته باشد تا بین مردم و مسئولان ارتباط برقرار کند و به پاسخگویی تا پایینترین سطح جامعه بپردازد، استانی شدن انتخابات برای کشور مضر خواهد بود.
اگر ایرادها برطرف شود طرح مناسبی است
حجت السلام نصرالله پژمانفر، نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی و از امضا کنندگان طرح استانی شدن با اشاره به نگرانی هایی که در این طرح وجود دارد تاکید کرد: احتمال می رود که تعامل میان نمایندگان و مردم آسیب بخورد و ارتباط آنان با یکدیگر ضعیفتر شود که این ناشی از ضعف دستگاههای اجرایی است که مردم به خاطر سهل و آسان بودن دسترسی به نمایندگان به آنان رجوع میکنند.
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: با استانی شدن انتخابات نقش مجلس در بحثهای نظارتی تضعیف خواهد شد و توسعه دادن شرایط را برای انتخابات سختتر میکند.
پژمانفر ادامه داد: با توجه به ایراد های مطرح شده، طرح استانی شدن انتخابات را مشروط به برطرف شدن مشکلات پیش رو، خوب و ارزشمند ارزیابی میکنم.
-گفتنی است از ۱۸ نماینده مجلس شورای اسلامی در استان خراسان رضوی، ۱۱ نفر موافق و ۷ نفر نیز مخالف اجرای طرح استانی شدن حوزه های انتخابیه انتخابات مجلس هستند. این آمار برگرفته از صفحه شخصی نمایندگان در سایت مجلس و نتیجه رای آنها به کلیت این لایحه است.
انتهای پیام/