
برخی نیز با حمایت از رویکرد دولت، خواستار استعفای وزرای منتقد شدند. در ادامه خلاصهای از این واکنشها را میخوانیم.
توکلی: روحانی به وزرا وقت دیدار نمیدهد
احمد توکلی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در مورد علت نامه نگاری وزرا با بیان اینکه یکی از وزرای مهم دولت میگفت که برای کارهایم در حاشیه جلسه هیئت دولت با رئیسجمهور مسائلم را مطرح میکنم، چون رئیس جمهور به ما وقت دیدار نمیدهد، افزود: دولت باید در مورد دیدار وزرا با رئیس جمهور تغییر رویه دهد تا وزرا به موقع با رئیس جمهور در ارتباط باشند. به گزارش فارس، در عین حال توکلی پیشنهاد ضمنی وزرا مبنی بر اتخاذ سیاست انبساطی و تزریق پول را نادرست خواند و گفت: دولت باید به رونق غیرتورمی بیندیشد و با ایجاد تحرک در ظرفیتهای خالی صنایع بدون تحریک طرف تقاضا، عرضه را تشویق کند تا بتواند از رکود فاصله بگیرد.
عبده تبریزی: نگرانیها در خصوص بازار سرمایه بیشتر شده است
اما عبده تبریزی، مشاور وزیر راه و عضو شورای عالی بورس، ضمن اشاره به علل متعدد افزایش نگرانیها در خصوص بازار سرمایه گفت:” این وزیران احساس کردهاند باید اقدام فوری و فوقالعاده از سوی دولت در بازار سرمایه انجام شود”.
بهکیش: امیدوارم هدف از نامه فشار بر بانک مرکزی نباشد
محمدمهدی بهکیش، اقتصاددان ایرانی در صفحه فیسبوک خود ضمن ابراز تعجب از نامه ۴ وزیر به کم کاری وزارت خانههای اقتصاد و صنعت در حوزههای سروسامان دادن به بازار سرمایه، نظام مالیاتی، بهبود فضای کسب و کار و کاستن از هزینهها از این طریق گفت: “ای کاش در نامه ارزیابی مختصری هم از خود میکردند” به گزارش اقتصادنیوز، بهکیش در انتها تاکید کرده است: امیدوارم هدف نگارندگان فشار آوردن به بانک مرکزی برای تزریق نقدینگی غیرمتعارف نباشد که در آن صورت به نقطه اولیه دو سال پیش برمیگردیم که رکود و تورم را با هم داشتیم.
غنی نژاد: افراد ناهماهنگ با خط قرمز دولت، استعفا دهند
موسی غنی نژاد یکی دیگر از اقتصاددانان کشورمان نیز، ضمن اشاره به اینکه “در هیچ کجای دنیا رسم نیست که وزیرانی با نوشتن نامه مشکلات اقتصادی را نزد افکار عمومی ببرند و به رئیس جمهور خود هشدار دهند”، طبق گفته رئیس جمهور استقراض از بانک مرکزی را خط قرمز دولت خواند و تاکید کرد: ” اگر افرادی نمیتوانند خود را با آن هماهنگ کنند بهتر است استعفا دهند” .
دنیای اقتصاد: نواختن ساز ناکوک در دولت
روزنامه معتبر دنیای اقتصاد در سرمقاله خود به قلم جبلعاملی و بوستانی و در گزارشی مفصل با عنوان “نواختن ساز ناکوک در دولت” به نقد این نامه پرداخته و ضمن اشاره به “غافلگیرکننده بودن ترکیب امضاکنندگان نامه”، قبل از هرچیز استناد نامه مذکور به کاهش شدید بورس را زیر سوال برده و توضیح داده است بورس که به دلیل هجوم افراد آماتور به طور حبابی رشد کرده بود، به عنوان مبدا انتخاب شده و کاهش شدید نسبت به آن زمان محاسبه شده است که با توجه به غیرطبیعی بودن رشد آن مقطعِ بورس چندان منطقی نیست. دنیای اقتصاد در بخش دیگری از توضیحات خود تجویز ضمنی تغییر رویکرد سیاستگذار پولی از مهار تورم به رکودزدایی با تزریق پول را تکرار اشتباهات گذشته خواند.
عسگراولادی: بانک مرکزی سیاستهای انبساطی در پیش بگیرد
اسدا… عسگراولادی، بازرگان نامدار ایرانی که ریاست اتاق ایران و چین و ایران و روسیه را دراختیار دارد در واکنش به این نامه در گفت وگو با ساعت ۲۴ گفت: استنباط من و پیشنهاد من به دولت این است که بانک مرکزی را ناچار کنند سیاستهای انبساطی در پیش گیرد و خروج از رکود را در عمل محقق سازد.
لغو جلسه امروز شورای پول و اعتبار
در حالیکه وزیر اقتصاد اعلام کرده بود در جلسه این هفته شورای پول و اعتبار موضوع کاهش نرخ سود بانکی به طور فوق العاده مطرح میشود و در برخی از بندها نامه ۴ وزیر نیز تلویحا به موضوع کاهش نرخ سود بانکی اشاره شده است، خبرگزاریها از لغو جلسه این هفته خبر دادند. به گزارش ایسنا، در حالی انتظار میرفت که کاهش نرخ سود بانکی به عنوان یکی از طرحهای خارج از دستور شورا امروز مطرح و در مورد آن تصمیم گیری شود که پیگیری موضوع از اعضای شورای پول و اعتبار حاکی از کنسل شدن این جلسه است.
در همین حال فارس طی گزارشی ارسال نامه مزبور را مربوط به اواخر هفته قبل دانست و علت علنی شدن آن را مخالفت بانک مرکزی با پیشنهاد وزیر اقتصاد در مورد کاهش نرخ سود بانکی دانست.
منبع: خراسان