به گزارش نسیم سرخس دکتر محمد هاشمی، در گفتوگو با سینا، درباره خواص ماءالشعیر اظهار داشت: این نوشیدنی حاصل ترکیب عصاره تخمیر شده مالت است و طی یک فرایند تخمیری از جو دوسر تهیه میشود که دارای فواید و مضراتی است.
این متخصص بهداشت عمومی در ادامه گفت: نوشیدنیهای گازدار به واسطه اینکه گاز موجود در آنها سبب اتساع معده میشود، در نتیجه فرد احساس گرسنگی بیشتری خواهد کرد که این افزایش اشتها سبب خوردن غذای بیشتر میشود و به تدریج فرد را مبتلا به اضافه وزن و چاقی خواهد کرد.
ماءالشعیر منبع ویتامینهای گروه B است
دبیر انجمن پیشگیری و درمان چاقی ایران در ادامه تصریح کرد: ماءالشعیر به واسطه اینکه منشأ گیاهی دارد، برخلاف نوشابهها خواصی را به همراه دارد از جمله اینکه منبع بسیار مفیدی برای ویتامینهای گروه B است و بخشی از ویتامینهای گروه B بدن انسان را تأمین میکند.
وی افزود: مالت که جزء تشکیل دهنده این نوشیدنی است نوعی قند به حساب میآید که علیرغم اینکه منشأ آن طبیعی است، کالری بسیار بالایی دارد، وجود این کالری میتواند تراز مصرفی فرد را در مقابل سوزاندن سنگین کند و در ادامه اضافه وزن و چاقی را به همراه داشته باشد.
هاشمی توصیه کرد: بهترین نوشیدنی در کنار سفره آب است، اما باید بدانیم که مصرف نوشیدنیها به همراه غذا به دلیل اینکه محتویات معده را رقیقتر میکند، درجاتی از سوءهاضمه را برای فرد به همراه دارد که سبب احساس ناراحتی او میشود و باید نوشیدنی با فاصله قبل و بعد از غذا میل شود.
کالری ماءالشعیر با سایر نوشابههای شیرین برابری میکند
دبیر انجمن پیشگیری و درمان چاقی ایران گفت: ماءالشعیر یک نوشیدنی گازدار و دارای قند و انرژی است، همچنین مشتقات آن مثل ماءالشعیر طعمدار میزان قند بیشتری را دارند که مزه تلخ عصاره مالت را خنثی کرده و طعمی شیرین برای ماءالشعیر به وجود آوردند.
وی افزود: ماءالشعیر به لحاظ کالری تفاوتی با نوشابههای شیرین ندارد، ضمن اینکه گازی که به این ماءالشعیرها اضافه میشود فقط گاز طبیعی حاصل از تخمیر نیست بلکه مقداری گاز از کارخانجات به آن اضافه میشود و این گاز سبب کاهش جذب کلسیم در بدن میشود و از طرفی دیگر منجر به مشکلات گوارشی نظیر ورم یا زخم دستگاه گوارشی میشود و مصرف دراز مدت این نوشیدنیها خطر پوکی استخوان را به همراه خواهد داشت.
هاشمی درباره تأثیر مصرف ماءالشعیر در کاهش قدرت باروری خاطرنشان کرد: مستنداتی مبتنی بر اینکه ماءالشعیر و محتویات آن به طور مستقیم بر کاهش قدرت باروری فرد تأثیری داشته باشند، وجود ندارد.
انتهای پیام/