به گزارش نسیم سرخس به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل ازشبکه اطلاع رسانی مرصاد، در سالهای افول حزب کارگزاران و در روزهایی که هاشمی رفسنجانی در سیبل انتقادات و تخریب های دوم خردادی ها قرار داشت برخی از نزدیکان تفکر کارگزاران با رجوع به هاشمی رفسنجانی تشکیل یک حزب جدید را پایه گذاری کردند.
حزبی که حلقه اولیه آن از همان کارگزارانی هایی که به ورشکستگی نزدیک می شدند تشکیل شده و فاطمه هاشمی رفسجانی نیز در میان نفرات اولیه آن پدر را نمایندگی می کرد.
خروج اعتدال و توسعه از دل تخریب هاشمی توسط دوم خردادی ها
جریان چپ در آن روزها با تخریب چهرهی دولت سازندگی و نقدهای تندوتیز به سیاستهای دولت هاشمی و برنامههای اقتصادی و سیاستهای تعدیل اقتصادی، این جریان را مسئول ایجاد شکاف طبقاتی و افزایش فاصلهی دارا و ندار، ترویج فرهنگ مصرفزدگی و اشرافیگری و مسئول نادیده انگاشتن عدالت و آزادی در جامعه معرفی کرد و توانست آرای زیادی را از این بابت به خود اختصاص دهد. در واقع دوم خرداد از دخیل بستن به سیاست های غلط هاشمی رفسنجانی تشکیل شد.
با این تخریب ها هاشمی به سمت کمک کردن به تشکیل اعتدال و توسع رفت و اعلام کرد که باید معتدلین از هر دو جناح به این موضوع کمک کنند اما واقعیت این بود که پوستین اعتدال بر تن کارگزارانی ها کمی گشاد به نظر می رسید. چرا که نگاه به بیرون برای توسعه اقتصادی و له شدن اقشار ضعیف زیر چرخ تفکرات لیبرال با شعار اعتدال جور در نمی آمد.
به دلیل همین همزادی اعتدال و توسعه با کارگزاران بود که بعد از حوادث فتنه ۸۸ و تقریبا تعطیل شدن حزب کارگزاران، اعتدال و توسعه نیز بیش از پیش منزوی شد.
جان گرفتن دوباره اعتدال و توسعه و کارگزاران در دولت روحانی
در روزهای نخست تأسیس اعتدال و توسعه مسئولیت این حزب به حسن روحانی سپرده شده بود و همین موضوع باعث شد تا سالها بعد در سال ۹۲ با پیروزی وی در انتخابات ریاست جمهوری، این حزب عرصه فعالیت دوباره را برای خود باز ببیند و در قامت یک حزب دولتی بازسازی شود.
برگزاری برخی از همایش ها و نمایشها در استانها با بهره گیری از حضوران وزیران کابینه روحانی و به صف شدن کارمندان ادارات و ارگانها باعث شده است که اعضای این حزب باور کنند که می توانند در قامت یک حزب واقعی حاضر باشند.
اما اظهار نظرهای اعضای این حزب در برخی از همایش ها مثل جلسه صبح روز جمعه در کرمانشاه که پشت درهای بسته برگزار شد نشان می دهد که بعد از فراز و فرودهای بسیار بازهم نگاه این تفکر به مردم تغییر چندانی نداشته است.
از اعتقاد به له شدن مردم زیر چرخ توسعه تا الگو گرفتن از حزب توده
یکی از شرکت کنندگان در نشست صبح روز جمعه ۱۸ اردیبهشت ماه سال جاری حزب اعتدال و توسعه در کرمانشاه که از میهمانان تهرانی این نشست بوده است، به خبرنگار مرصاد گفت: یکی از مسئولین از شاخ های حزب در کشور که روز جمعه به کرمانشاه آمده بود الگوی حزب اعتدال و توسعه را حزب توده اعلام کرد.
این منبع آگاه که اصرار داشت نامش فاش نشود تصریح کرد: این مسئول یکی از شاخه های حزب در این جلسه تأکید داشت که باید مانند حزب توده در دور افتاده ترین نقاط نیز یارگیری کرد و شاخه تشکیل داد.
به گزارش شبکه اطلاع رسای مرصاد، تفکر له شدن مردم ضعیف زیر چرخ های توسعه که توسط کارگزارانی ها و بعد هم اعتدال و توسعه همواره عاشقانه دوست داشته شده است اینبار به نظر می رسد پاشنه آشیل عدم رویکرد مردم به خود را در یافته اند و تصمیم دارند به مردم نزدیک شوند.
اما عدم حرکت در مسیر درست و اصرار برای تکرار خطاهای گذشته اینبار حزب اعتدال و توسعه را مرید حزب توده کرده است.
نهار ۳۵ میلیونی در هتل جمشید
گرچه تفکرات اشرافی گری همچنان با آنها همنشین است و نمونه آن را می توان در میهمانی نهار ۳۵ میلیونی چند نفره این افراد در هتل جمشید کرمانشاه جستجو کرد.
لذاست که میتوان گفت کارگزاران و اعتدال توسعه به عنوان احزاب دو قلوی دولتی اگرچه در طول سالهای گذشته دچار فرازونشیبهایی شده اند، اما امروز یکی از جریانات تأثیرگذار بر شرایط و عملکرد اقتصادی کشور هستند.
آنها در دولت فعلی در برخی مسندهای کلیدی قرار دارند و جزء احزاب نزدیک و مشاور دولت محسوب میشوند.
تفکر اقتصادی این جریان در طول سالیان متمادی تغییر نکرده است و همچنان منادیان آزادسازی اقتصادی و نگاه به بیرون در ساخت اقتصاد و حرکت ذیل الگوهای اقتصادی غرب نگر و ضمایم سیاسی و فرهنگی آن هستند.
لذا برای تحلیل دقیق تصمیمگیریهای اقتصادی و آیندهی اقتصاد ایران در دولت کنونی، حتماً باید نقش این جریان از لحاظ فکری و بدنهی اجرایی و مدیریتی را نیز در نظر داشت.
انتهای پیام/م