به گزارش نسیم سرخس به نقل از صبح توس؛ در دل جادههای ناامن و پر از زخم و داغ، امید به زندگی همچنان دست و پا میزند و همواره بهدنبال راهی خواهد بود که شاید اندکی شرایط را بهبود دهد و دریچهای جدید به روی شهر بگشاید.
جادههای ما، بهجای وصال، فاصله میآفرینند و بهجای احیای جان، جان میفشارند و جان میگیرند. هر روز حادثهای، هر هفته عزایی در این نامه بلند چمبره زده بر امنیت مردم رقم میخورد.
پروژههای جدید جادهای هم سالهاست میان کاغذ و وعدهها ماندهاند و خاک سرخ «سرخس»، هنوز در حسرت راهی امن میسوزد. جگرهای مردم در فراق دلبستگان قربانی شده جاده عطشناک است و آه مظلومان بی پیچ و تاب به آسمان میرود.
در این هیاهو، ریلها آرام و بیادعا، همان مسیریاند که میتوانند بار امنیت جانی مردم را در این شرایط نامساعد بر دوش بکشند و برقی از امید را در قلب مسافران تداعی کنند.
کاهش خطرات جادهای سرخس با ریلهای بیادعا
یک کارشناس ارشد مدیریت و شهرسازی در گفتگو با خبرنگار ما اظهار کرد: امروز که سرخس منطقه آزاد شده و از پنجرهای تازه به تجارت و حرکت نگاه دارد، طبیعتاً رفت و آمد، مسافرپذیری و توریسم تجاری افزایش خواهد یافت.
فیروز وثوقی تصریح کرد: «راهآهن» باید در اولویت رفت و آمد مسافران باشد و در راستای خدمت به مردم عامه، افزایش ایمنی، سرعتبخشی به سرمایهگذاران، مسافران و بازدیدکنندگان نقش مؤثری ایفا کند.
وی بیان کرد: واگنها نه فقط برای حمل بار و مسافر، بلکه برای حفظ جان و رونق این شهر، مسئلهای استراتژیک هستند و باید نقشی مؤثر داشته باشند.
این کارشناس ارشد مدیریت و شهرسازی عنوان کرد: وقتی اتوبوسرانی بینشهری در شهرستان سرخس به فراموشی سپرده شده، وقتی جادهها ناامن هستند و پروژهها گرفتار، راهآهن تنها گزینه نیست، بلکه تنها امید است.
وثوقی تصریح کرد: در این راستا، توجه به زیرساختهای حداقلی، افزایش ناوگان، ظرفیتهای رفت و آمد مسافران و نیز نظمدهی و مدیریت ترافیک، بهویژه در ایام خاص، باید مورد پیگیری، تأکید و برنامهریزی مسئولان شهرستان سرخس و خراسان رضوی قرار گیرد.
تأثیر مثبت خدمات ریلی بر ایمنی مسافران
هر چند نارضایتیهای مردم شریف شهرستان سرخس از نحوه ارائه خدمات راهآهن بهدلیل تأخیرهای مکرر قطار مسافری و کمبود واگن بالاست، اما با توجه به خطرات جاده سرخس که به جاده مرگ تبدیل شده، خدمات ریلی میتواند تأثیر مثبتی بر ایمنی مسافران داشته باشد.
انتظار میرود با بهبود سریعتر خدمات و ارتقای زیرساختهای ریلی، امنیت و رفاه بیشتر سفر برای مردم شریف شهرستان سرخس رقم بخورد.
در حال حاضر، روزانه دو رام قطار رفت و دو رام قطار برگشت، هر رام به ظرفیت ۲۱۶ مسافر در مسیر سرخس- مشهد رفت و آمد دارند.
خط آهن مشهد- سرخس در مرز با ترکمنستان، خطوط ریلی آسیای مرکزی را به شبکه راهآهن کشور متصل میکند؛ همچنین۸۰ درصد از حجم ترانزیت ریلی کشور در مسیر راهآهن مشهد- سرخس با کشور ترکمنستان انجام میشود.
انتهای خبر/
- نویسنده : احسان بابائی