صبحانه وعده مناسبی برای گنجاندن یک یا دو میوه در کنار نان و پنیر است تا نیاز ما به بخشی از ویتامینها، آنتیاکسیدانها و فیبر تأمین شود.
برنجمان را آبکش نکنیم
آبکش کردن برنج به تصور آنکه نشاسته آن از بین میرود اشتباه است، چون بیش از ۸۰ درصد برنج را نشاسته تشکیل میدهد و با آبکش کردن چیزی از آن از دست نمیرود.
در این میان فقط ویتامینهای برنج هدر میرود.
آب زیاد بخوریم
آب مفیدترین نوشیدنی است و یک لیوان آن حتی یک کالری هم ندارد. آب سموم بدن را دفع میکند و برای تنظیم سوخت و ساز بدن مفید است.
قندهایمان را ریز کنیم
حبههای قند امروزی که به صورت آماده و قالبی خریداری میکنیم، قابلیت آن را دارند که به چهار حبه کوچکتر تقسیم شوند تا تعداد قندی که در طول روز میخوریم کاهش یابد.
بعضیها در طول روز ناخوداگاه ۱۰ فنجان چای میخورند و بیتوجه به آن، تعداد قند دریافتیشان به رقم سرسامآوری میرسد.
با روغن جامد خداحافظی کنیم
روغنهای جامد سرشار از اسیدهای چرب اشباع هستند که برای قلب و عروق ما زیانبارند.
عروق را تنگ میکنند و خطر حملههای قلبی را افزایش میدهند.
چیپس نخوریم
چیپس حتی یک فایده تغذیهای هم ندارد که به آن دلخوش کنیم.
نشاسته، چربی نامناسب و نمک، ارمغان نامیمون چیپس برای بدن است.
بگذاریم چایمان اندکی خنک شود
چای داغ هم برای حنجره خوب نیست و هم سبب میشود ما قند زیادی با هر فنجان، یا استکان، یا لیوان چای بخوریم.
نان سفید استفاده نکنیم
نانها اگر سبوسدار باشند هم بهتر ما را سیر میکنند و هم اینکه تا حدودی مانع جذب کلسترول میشوند.
نانهای سفید قندخون را سریع بالا میبرند و زمینه ابتلا به بیماری دیابت را مهیا میکنند.
سیر و پیاز را در برنامه غذاییمان بگنجانیم
گرچه سیر و پیاز ممکن است به ظاهر بد بو باشند، اما اتفاقاً خاصیت آنها به خاطر همان ترکیبات گوگردی است که بوی ناخوشایندی دارند.
مزمزه کردن کمی چای خشک، یا جویدن چند برگ جعفری میتواند از بوی بد دهان ناشی از خوردن سیر و پیاز جلوگیری کند.
هیچ وعده غذایی را حذف نکنیم
با حذف یک وعده غذایی تمایل ما به وعده بعدی بیشتر میشود، ضمن اینکه با خوردن هلههولهها، جای وعده نخورده را با مواد غیر مفید پر میکنیم.
نمکدانها را در ویترین بگذاریم
نمک به خاطر بالا بردن فشارخون و افزایش احتمال ایجاد بیماریهای مزمن باید تا حد ممکن محدود شود.
میتوانیم عادت کنیم که به خیار نمک نزنیم و غذای سفره را کمنمک بخوریم.
استفاده از آبلیمو و چاشنیهای مفید دیگر در این زمینه به ما کمک میکند.
گوجهفرنگی خور باشیم
گوجهفرنگی ضمن اینکه خواص بسیاری از میوهها را در خود جا داده، کالری کمی نیز دارد.
گنجاندن آن حتی در هر سه وعده غذایی مفید است چون سبب افزایش جذب آهن از غذاهای گیاهی میشود.
با کالباس و سوسیس سرسنگین باشیم
کالباس و سوسیس حاوی مواد افزودنی به ویژه ترکیبات نیترات هستند که در بدن تبدیل به ماده سرطانزای نیتروزآمین میشوند.
سعی کنیم از آنها به ندرت استفاده کنیم.
ماهی بخوریم
اگر شب عید سبزی پلو با ماهی دارید نوشجانتان، ولی ماهی را نباید سالی یک بار خورد باید هفتهای یک تا دو بار در برنامه غذاییمان بگنجانیم.
ماهیهای سرشار از پروتئین در کنار چربیهای مفید، ید و حتی کلسیم به خاطر استخوانهای ریزی هستند که حین طبخ ذوب میشوند.
دیر شام نخوریم
فاصله بین شام تا هنگام خواب بهتر است نزدیک به دو ساعت باشد.
این توصیه نه بخاطر آن است که خیال کنیم ناهار چاق میکند و شام چاق نمیکند.
این توصیه برای آن است که خواب راحت و آسودهای داشته باشیم.
شیرینیهای کوچک بخریم
در ایام نوروز خوردن شیرینی زیاد، میتواند سلامتی ما را به خطر بیندازد.
هرچه شیرینیها کوچکتر باشند طبیعتاً ضرر آنها نیز کمتر است.
اصولاً شیرینیهای بزرگ در پذیرایی نباید جایگاهی داشته باشند.
غذایمان را خوب بجویم
جویدن غذا سبب میشود که هم از مزه غذا لذت بیشتری ببریم هم با غذایی کمتر، احساس سیری بیشتری داشته باشیم و هم اینکه لثهها و دندانهایمان سالمتر باشند.
از ماست کمچرب غافل نشویم
ماست میتواند علاوه بر تأمین کلسیم، پروتئین و برخی ویتامینها به بهبود شرایط میکروبی معده و روده کمک کند.
ماست گاهی از شیر هم برای بدن مفیدتر است.
با نوشابهها قهر کنیم
گرچه آغاز سال، زمان آشتی ما است، اما بهتر است با مزاحمان سلامتیمان قهر کنیم.
نوشابههای گازدارو به دلیل داشتن قند زیاد، ممانعت در جذب کلسیم و وابستگی که ایجاد میکنند زیانآورند و مزاحم.
زیاد تعارف نکنیم و تعارف نشویم
در پذیراییها به میهمانان خود اصرار زیاد به خوردن نکنید.
خودتان هم مغلوب، مقهور و تسلیم میزبان نشوید و به شدت در برابر خوردنیهای مضر از خودتان دفاع کنید!