به گزارش نسیم سرخس؛ به نقل از شیرازه، با اعلام نتایج انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی حرف و حدیث ها برای ریاست مجلس دهم آغاز شده است. فعالین سیاسی از جریان های مختلف هر کدام بر اساس منافع طیف خود و بعضا کشور! گزینه های مطلوب خود را در تریبون های مختلف معرفی می کنند.
در مرحله اول دهمین دوره انتخابات مجلس شورا از ۲۹۰ کرسی پارلمان، تکلیف ۲۲۱ کرسی آن مشخص شده است. شنیده ها حاکی از آن است که لابی حامیان لاریجانی و عارف با نمایندگان جدید برای تصاحب ریاست مجلس آغاز شده است. مهر در این باره نوشت:«علی لاریجانی مدتی است جلسات رایزنی خود با نمایندگان جدید راه یافته به مجلس را آغاز کرده است؛ این جلسات معمولاً هر روز در فاصله صبح تا ظهر و در دفتر کار لاریجانی برگزار می شود.همزمان، محمدرضا عارف منتخب مردم تهران و سرلیست ائتلاف اصلاح طلبان نیز جلسات مشابهی را برای رایزنی با نمایندگان جدید راه یافته به بهارستان آغاز کرده است»
رایزنی در بین جریان های سیاسی برای ریاست مجلس دهم در حالی است که در میان اصلاح طلبان اختلاف نظر در این باره وجود دارد. برخی از آنها همراهی لاریجانی با دولت در موضوع برجام را ستایش می کنند و اذعان دارند که او بهتر از عارف می تواند سیاست های همسو با اصلاحات و دولت را دنبال کند؛ به همین دلیل اصلاح طلبان و حامیان دولت در انتخابات ۷ اسفند ماه در قم از رئیس اصولگرای مجلس هشتم و نهم حمایت کردند.
اما برخی از دوم خردادی ها معتقدند که لاریجانی بالاخره یک اصولگرا است و به هیچ عنوان نباید بر کرسی ریاست بنشیند. این طیف تندرو می داند که عارف هم نمی تواند خواسته های آنها را در مجلس دنبال کند اما او را به لاریجانی ترجیح می دهند.نمایندگان اصولگرای مجلس نیز با توجه به حضور عارف و داعیه داری او برای ریاست بهارستان به طور قطع بر روی منتخب دوم مردم قم در مجلس دهم، برای ریاست قوه مقننه به اجماع خواهند رسید.
دولتیها نیز که تا قبل از انتخابات به دنبال مجلسی معتدل بودند برای ریاست مجلس نظر واحدی ندارند. به نظر می رسد بدنه دولت عارف را اصلح می داند، اما علی لاریجانی، گزینه مطلوب حلقه اول تیم روحانی است. ۷ خرداد ماه ۱۳۹۵ آغاز به کار مجلس دهم خواهد بود؛با کمی تامل می توان پیش بینی کرد که پیروز رقابت کرسی ریاست مجلس دهم تجربه خواهد بود!