چندی است شایعاتی در خصوص آلودگی بعضی از دانش آموزان به شپش و مقاوم شدن آن به درمان و... بین مردم دهان به دهان می چرخد اما مسئولان شبکه بهداشت شهرستان این شایعات را تکذیب کردند.

به گزارش نسیم سرخس به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پایگاه خبری فاروج، مسئول واحد سلامت نوجوانان وجوانان مدارس شبکه بهداشت شهرستان فاروج گفت: آلودگی به شپش از سال گذشته در سطح استان زیاد مشاهده شده است.

 لیلا زارعی با بیان اینکه فقط کافی است یک نفر به شپش آلوده باشد و آن یک نفر می‌تواند شپش را به دیگران نیز منتقل کند،  افزود: با توجه به اینکه دانش آموزان با یکدیگر ارتباط زیادی دارند و یا لباس‌های خود را در کنار یکدیگر می گذارند، این امر سبب می‌شود تا در تعداد زیادی از آنها این آلودگی مشاهده شود.

وی با اشاره به اینکه این آلودگی محدود به روستاها نیست ودر شهر هم مدارسی با این مشکل مواجه شده اند.

زارعی گفت: در سطح روستاها با توجه به تعامل مستمربهورزان، کنترل این مشکل سهولت دارد وپیشگری ودرمان زودتر انجام می شود اما در سطح شهر با توجه به نگاه های غلطی که در خصوص این آلودگی وجود دارد پنهان کاری خانواده ها بیشتر است.

زارعی اظهار داشت: بسیاری از خانواده ها بویژه در سطح شهر، بااین تصور که شپش فقط نتیجه  سطح پایین رعایت بهداشت است دست به پنهان کاری می زنند که این مسئله زمینه ساز  استمرار این مشکل در مدارس بویژه سطح شهر است.

وی گفت: روی آوری به درمان های خانگی و استفاده از موادی که درمان قطعی را بهمراه  ندارد، زمینه ساز افزیش تخم ریزی در سرفرد می شود ودرمان را سخت وطولانی می کند.

وی تعداد شامپو و لوسیون های توزیع شده  از سوی شبکه بهداشت شهرستان را، ۱۴۰ عدد عنوان کرد و افزود: بسیاری از خانواده های دچار این مشکل از شبکه بهداشت این شامپو ها را دریافت نمی کنند وترجیح می دهند برای پنهان ماندن مشکلشان ار داروخانه های سطح شهر تامین کنند.

وی با رد این شایعه، که شپش در افراد مبتلا، به درمان مقاوم شده است گفت: با استفاده از شامپو، جوشاندن لباس های فرد مبتلا، جدا سازی لباس هااز سایر افراد در خانه ومدرسه، رعایت بهداشت فردی این مشکل قابل حل است وهر کدام از این مراحل به درستی انجام نشودسیر درمان طولانی تر یا به رغم استفاده از شامپو درمان رخ نمی دهد.

وی بااشاره به اینکه در یکی از مدارس سطح شهر موارد مبتلا بیشتر است افزود: ۱۳ نفر در یکی از روستاهای شهرستان مبتلا شده بودند که با مشارکت مرکز بهداشت وپزشک مستقر، مراحل درمان انجام وجز تعداد محدودی که در مرحله درمان هستند سایر افراد از این مشکل راهایی یافته اند.

وی از برگزاری جلسات آموزشی با مشارکت آموزش وپرورش در مدارس خبرداد وافزود: در روستاها با توجه به حضور بهورز، این مشکل زودتر شناسایی وبا مشارکت خانواده مراحل درمان انجام شده است.

زارعی افزود: درصورت مراجعه خانواده ها برای دریافت شامپو برای درمان شپش به تعداد افراد خانواده این شامپو ارائه می شود تا همه اقدامت پیشگیرانه انجام شود اما خانواده هایی که خود اقدام به خرید می کنند معولا فقط برای افراد مبتلا خریداری می شود که این مسئله هم خود زمینه ساز رفع نشدن این مشکل در بعضی خانواده ها می شود.

وی گفت: ۷۰ عدد شامپو هم به مراکز درمانی سطح شهرستان ارائه شده تا در صورت نیاز به مصرف برسد.

به گفته این مسئول، رعایت دقیق اصول بهداشت فردی، شستشوی منظم لباس ها از جمله روسری،مقنعه،شال و… ودر معرض آفتاب خشک کردن واتو کردن لباس ها، نگهداری لباس های اضافی هر دانش آموز در پلاستیک جداگانه یا درون کیف فرد در مدرسه، پرهیز از تماس با لوازم شخصی ولباس های افراد آلوده، عدم استفاده از شانه،برس،کلاه،هدبند و.. دیگران حتی برای یک بار،کنترل هفتگی موی سر دانش آموزان به ویژه دختران  در مدرسه وخانه ، گزارش موارد آلوده شناسایی شده به نزدیکترین مرکز بهداشتی ودرمانی ویا مربی بهداشت از موثرترین راه هایی پیشگیری از آلوده شدن به شپش است.

پزشک یکی از مراکز درمانی بخش مرکزی شهرستان فاروج در پاسخ به تماس تلفنی خبرنگار  پایگاه خبری فاروج گفت: شپش مسئله ای بومی وآندمیک درسطح روستاها بوده اما با اقدامات پیشگیرانه این مشکل مدیریت شده است.

دکتر مریم دانایی افزود: دریکی از مدارس این بخش، که شایع شده این مشکل اپیدمی شده، فقط۵ نفر مبتلا بوده اند که با اقدامات انجام شده ۳نفر درمان کامل و۲ نفر هم یک دوره دیگر باید درمانشان تکرار شود.

وی  بر کوتاه شدن موی دانش آموزان بویژه دختران برای سرعت بخشی به روند درمان تاکید کرد وافزود: مقاومت بعضی خانواده ها در این بخش زمینه ساز ابتلا سایر افراد خانواده شده است.

با داروخانه های شهر هم تماس گرفتیم تا از وضعیت فروش وتقاضی شامپو مروبط به درمان شپش مطلع شویم که متصدیان دو داروخانه اعلام داشتند این شامپو را عرضه نمی کنند.

از مجموع ۳ داروخانه فعال در شهر فاروج، فقط یک داروخانه دارای  شامپو مربوط به درمان شپش بود که متصدی این داروخانه از زیاد بودن تقاضا برای ای  این شامپو در شهر خبرداد.

وی که خواست نامش ذکر نشود افزود: یک کارتن ۷۰ تایی این شامپو به اتمام رسیده ودر خواست تعداد بیشتری از این محصول را از شرکت های مربوطه داشته ایم.

حسن علیپورمعاون پرورشی وتربیت بدنی اداره آموزش وپرورش فاروج هم ، در نشست فوق العاده  نیروهای بخش حوزه سلامت ورابطین شبکه بهداشت ودرمان در مدارس ،با بیان اینکه این جلسه به منظورتعامل ، تبیین طرح و آشنایی هر چه بیشتر همکاران حوزه سلامت و رابطین بهداشتی با وضعیت پدیکلوز یا شپش سر درمدارس برگزارشده گفت:اولویت اجرای طرح باهدف شناسایی وپیشگیری ازآلودگی، در مدارس دخترانه بویژه روستایی  است.

 وی افزود: ضرورت دارد برای  اجرای بهینه طرح، تعامل مناسبی با پرسنل شبکه بهداشت ودرمان صورت گیرد.

وی عدم رعایت بهداشت فردی،استفاده از لوازم مشترک مانند حوله، شانه، برس سر، کلاه، روسری، بالش، لباس های خواب و… را باعث شیوع این آلودگی دربین دانش آموزان برشمرد وخواستار آگاهی بخشی وترغیب والدین ودانش آموزان برای همکاری ،کوتاه کردن موهای دانش آموزان آلوده ، عدم استفاده از وسایل شخصی دیگران بخصوص در مدارس ودر صورت لزوم مراجعه به پزشک متخصص شد.

انتهای پیام/م