عرضه غیربهداشتی مرغ زنده سلامت مردم سرخس را تهدید می‌کند
عرضه غیربهداشتی مرغ زنده سلامت مردم سرخس را تهدید می‌کند
رئیس شبکه دامپزشکی سرخس گفت: علیرغم بازرسی و نظارت شبکه دامپزشکی شهرستان سرخس و موارد متعدد معرفی افراد متخلف به مراجع قضایی و حتی محکومیت چند نفر از تهدیدکنندگان بهداشت عمومی، همچنان کشتار و عرضه غیربهداشتی مرغ زنده سلامت مصرف‌کنندگان و جامعه را تهدید می‌کند.

عباس باغبان نژاد در گفتگو با خبرنگار نسیم سرخس، گفت: کشتار و عرضه غیربهداشتی مرغ زنده در شهرستان سرخس بنا به دلایل مختلف و تصورات نادرست از وضعیت بهداشتی و شرعی مرغ بسته‌بندی رواج دارد و علیرغم بازرسی و نظارت شبکه دامپزشکی شهرستان سرخس و موارد متعدد معرفی افراد متخلف به مراجع قضایی و حتی محکومیت چند نفر از تهدیدکنندگان بهداشت عمومی، همچنان این تخلف بهداشتی سلامت مصرف‌کنندگان و جامعه را تهدید می‌کند.

 

رئیس شبکه دامپزشکی سرخس افزود: یکی از دلایل عمده استقبال شهروندان سرخسی از مرغ زنده و بی‌رغبتی به مرغ بسته‌بندی حاصل از کشتارگاه‌های صنعتی، نداشتن اطلاعات کافی از روند اعمال نظارت‌های بهداشتی و شرعی بر خط کشتار مرغ و دیگر طیور در کشتارگاه‌های صنعتی است.

 

باغبان نژاد تصریح کرد: طبق قانون به‌کارگیری دکتر دامپزشک به‌عنوان مسئول فنی بهداشتی و همچنین روحانی کارشناس احکام و مسائل شرعی ذبح به‌عنوان ناظر ذبح شرعی دام و طیور در تمام کشتارگاه‌های صنعتی کشور اجباری است و ناظران ذبح شرعی و بهداشتی طیور وظیفه حذف مرغ‌هایی که دارای بیماری و آلودگی و هرگونه مشکل بهداشتی و یا شرعی باشند را بر عهده دارند و از این طریق موارد غیربهداشتی و غیرشرعی از چرخه مصرف انسان خارج می‌شوند.

 

وی در خصوص ارجحیت بهداشتی کشتار در کشتارگاه صنعتی نسبت به کشتار مرغ زنده در منازل و معابر عمومی خاطرنشان کرد: علاوه بر اعمال نظارت‌های بهداشتی و شرعی بر روند کشتار در کشتارگاه صنعتی، وجود امکانات و تجهیزات موجود در کشتارگاه‌های صنعتی ازجمله وجود دستگاه اسکالدینگ صنعتی که برای پرکنی بهداشتی و صنعتی به کار می‌رود، وجود چیلر و چیلینک روم که پس از خط کشتار وجود داشته و باعث انجام جمود نعشی کامل می‌شود و خون‌گیری لاشه را تکمیل می‌کند و خط کشتار که با طول مناسب زمان لازم برای خون‌گیری را برای لاشه فراهم می‌آورد، ازجمله مواردی است که به افزایش بهداشت لاشه استحصالی کمک می‌کند.

 

باغبان نژاد بابیان اینکه لزوم اجتناب از کشتار طیور در خارج از کشتارگاه، حفاظت‌های ایمنی لازم برای افراد دخیل در کشتار پرندگان است، گفت: کارکنان کشتارگاه به این لوازم مجهز هستند و مانع انتقال بیماری‌هایی مانند آنفلوانزا و آلرژن ها به افراد مستقر در کشتارگاه می‌شود، زیرا در بین پرهای طیور انواع عوامل ایجادکننده حساسیت وجود دارد که در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی باعث ایجاد بیماری‌هایی مانند پنوموکونیوز می‌شود.

 

وی در پایان از شهروندان درخواست کرد با پرهیز از کشتار مرغ زنده و مصرف مرغ‌های فاقد بسته‌بندی بهداشتی به‌سلامت خود و جامعه احترام بگذارند و موارد تخلف بهداشتی را از طریق شماره تماس ۳۴۵۲۶۹۳۰ به شبکه دامپزشکی شهرستان سرخس اطلاع دهند.

انتهای پیام/