قرار است بزرگترین خورشید مصنوعی که Synlight نام دارد برای انجام پروژه‌های مختلف از جمله طراحی فرآیند تولید سوخت هیدروژنی با استفاده از نور خورشید، مورد استفاده قرار گیرد.

به گزارش نسیم سرخس، پایگاه خبری ساینس دیلی نوشت: این خورشید مصنوعی مجموعه‌ای از ۱۴۹ لامپ زنون ۷ کیلوواتی متصل به آیینه‌های مقعر است که در یک ساختار منحنی شکل قرار گرفته‌اند. در مقابل این ساختار سه اتاق در سه طبقه قرار دارند که دوتای آن‌ها ۲۲۰ کیلووات و دیگری ۲۸۰ کیلووات از نور خورشید مصنوعی را دریافت می‌کند. حداکثر توان تولیدی این خورشید مصنوعی معادل ۳۲۰ کیلووات یعنی ۱۰ هزار برابر توان دریافتی از خورشید در سطح زمین است و دمای آن به ۳۰۰۰ درجه سانتیگراد می‌رسد.

بر اساس اظهار مرکز فضایی آلمان دستیابی به دماهای بسیار بالا، برای انجام تحقیقات مرتبط با تولید سوخت‌ هیدروژنی از نور خورشید، ضروری است.

با وجود این که هیدروژن به عنوان سوخت سبز آینده مورد توجه بسیاری از محققان قرار گرفته است، تولید این سوخت نیاز به مقادیر بسیار زیاد انرژی دارد که معمولا از سوزاندن سوخت‌های فسیلی تامین می‌شود.

محققان مرکز فضایی آلمان سعی دارند فرآیندی را طراحی کنند که با استفاده از نور خورشید، آب را به اکسیژن و هیدروژن تجزیه کند.

این فرآیند پیش از این در لابراتوار طراحی و اجرا شده و نتایج مثبتی داشته است. اما هنوز استفاده از آن در مقیاس صنعتی امکانپذیر نشده است.

منبع: ایرنا